екскурзия до Плитвички езера

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА | Загреб, Плитвички езера, Джаково
Загреб, Плитвички езера, Джаково

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА
Маршрут на пътуването: Загреб, Плитвички езера, Джаково
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски (с възможност за добавяне на 2 вечери към пакета)
Дати на отпътуване: 03.09.2022, 22.09.2022, 14.10.2022



Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ - ЗАГРЕБ/
Отпътуване от София в 06.30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване към Хърватия. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Туристическа програма в Загреб - столица на Република Хърватия. Разположен е на южните склонове на планината Медведника, по бреговете на река Сава, Загреб е един европейски град, който заслужава да бъде посетен, заради многобройните си исторически паметници и средновековна архитектура. Пешеходната обиколка е най-добрия начин да разгледате всички живописни исторически забележителности на Загреб, малките алеи и улички и най-вече централния площад на града. Центърът на Загреб е разделен на две части: Горни Град и Долни Град. Заради историческите си структури, църкви и религиозни паметници, Горни Град има приказна историческа стойност и буквално е туристически рай. Долни град от друга страна, съдържа предимно магазини, кафенета, музеи и паркове. Панорамна обиколка с автобус след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град.
Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЗАГРЕБ/
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера ( препоръчваме да носите удобни дрехи и обувки).
Плитвичките езера - най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 4 часа.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН /ЗАГРЕБ – ДЖАКОВО - СОФИЯ/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Джаково – още от средновековието известен като епископски град. И до днес тук е седалището на архиепископа в най-красивата катедрала от Венеция до Истанбул – Катедралата „Св.Петър“. В центъра на Джаково са разположени множество религиозни сгради и културно-исторически паметници, които правят града разпознаваем и уникален. Ще посетим Катедралата „Св.Петър“, след което ще се разходим по главната улица „Папа Йоан Павел II“, известна като Корзо, която се простира до църквата "Вси светии". Свободно време. В уговорения час отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12 год. (в стая с 2ма възрастни)
325 лв. 325 лв. 385 лв. 305 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* в /в района на Загреб
  • транспорт с туристически автобус 3*
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводски услуги
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • входни такси и билети за туристически обекти:
Плитвички езера - Април, Май и Октомври – 180 куни (24 евро) за възрастен | 50 kn (7 евро)за деца до 18 г.; Юни-Септември – 300 куни (40 евро) за възрастен |120 куни (16 евро) за деца до 18г.;
  • възможност за заплащане на 2 вечери в ресторанта на хотела – 18 евро / 36 лева (заявява се предварително и се заплаща заедно с пакета на екскурзията)
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
  • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 65 лева; от Сливен – 55 лева; от Стара Загора – 45 лева; от Пловдив – 40 лева, от Пазарджик - 35 лева

ВАЖНО!!! Във връзка с драстичното поскъпване на горивата, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомени своевременно, в случай че такова доплащане се наложи. !!!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 35 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица №00088466/13062110000529/03.05.2022г. Период на застрахователно покритие: 11.05.2022г. до 10.05.2023г.