1 Май

РАЗЛИЧНАТА УНГАРИЯ
Нови Сад, Будапеща, Гьор, Панонхалма, Гьодьольо, Егер, Мишколц, Дебрецен, Орадя, Вършац

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
РАЗЛИЧНАТА УНГАРИЯ
Маршрут на пътуването: Нови Сад, Будапеща, Гьор, Панонхалма, Гьодьольо, Егер, Мишколц, Дебрецен, Орадя, Вършац
Продължителност: 7 дни /6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски, 4 вечери
Дати на отпътуване: 01.05.2018, 04.06.2018, 01.09.2018

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.
1 ДЕН /СОФИЯ – НОВИ САД - БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Маршрут: София – Белград – Нови Сад - Будапеща. Кратка спирка в Нови Сад – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепостта Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / БУДАПЕЩА/
Закуска. Туристическа програма в Будапеща: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан, въжения мост Сечени, Рибарските кули, църквата Св.Матияш, Кралския дворец, Цитаделата, моста Ержебет, улица Ракоци, улица Ваци. Свободно време. По желание разходка с корабче по Дунав (срещу доплащане). Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /БУДАПЕЩА – ГЬОР – АБАТСТВОТО В ПАНОНХАЛМА - БУДАПЕЩА/
Закуска. Отпътуване за Гьор. Разходка в центъра на града: Епископският дворец, Катедралата, Кметството. Свободно време. Отпътуване за Панонхалма за посещение на Бенедиктинското абатство извисяващо се на хълма над града и леко доминиращо в околония панонския пейзаж. Манастирът на абатството носи името на унгарския светец и покровител на страната Свети Мартин. От своето създаване през 13 в. Абатстото играе изключително важна религиозна и културна роля, чието влияние продължава и до днес. Заради своята древна история и културен подем Абатството в Панонхалма е включено в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство.
Връщане в хотела в Будапеща. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /БУДАПЕЩА – ГЬОДЬОЛЬО – ЕГЕР - МИШКОЛЦ/
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Гьодьольо, където се намира лятната резиденция на императрица Елизабет /Сиси/. Възможност за посещение на двореца или разходка. Продължаване за Егер - еднa от най-популярните туристически дестинации в Унгария. Разположен в североизточната част на страната, градът е богат на исторически паметници и известен със своите вина и лечебни извори. Разходка в центъра на града: Катедралата, Архиепископският дворец, Кметството, площадът на Добо и градската крепост, благодарение на която са отблъснати атаките на Османската империя през 1552 г., с което се предотвратява окончателното завладяване на Унгария.
Отпътуване за Мишколц, четвъртия по големина град в Унгария – около 160 хиляди души. Градът носи името си от маджарското племе Мишкоц, което се е заселило по тези земи. Първото споменаване на града е през XIII в. По времето на Социализма града е голям индустриален център – произвежда се стомана.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /МИШКОЛЦ - Термалната пещера в Мишколцтаполца* /
Закуска. Туристическа програма в Мишколц - Ортодоксалната синагога, Националния театър на града, Православният църковен музей, в който се съхранява иконата „Черната Мадона от Казан”, дар за църквата от Екатерина Велика, Дървената църква, замъка “Диосгьори”, разположен в едноименния квартал на Мишколц. Следобед свободно време по желание за СПА в Термалната пещера в Мишколцтаполца. Пещерата е разположена на около 7км. от центъра на града и представлява минерална баня в естествена пещера, формирана в продължение на хиляди години. Водата е с температура около 30°C и е известна с лечебните си свойства, а поради ниското съдържание на сол, хората могат да се къпят в нея много по-дълго време. Пещерата и нейния лечебен извор са били известни още от древността, но мястото се популяризира едва през XVI-XVII век.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / МИШКОЛЦ – ДЕБРЕЦЕН - ОРАДЯ/
Закуска. Отпътуване към Дебрецен. Градът възниква след основаването на Унгария през Х век, но придобива по-голямо значение едва след монголското нашествие в Европа в средата на XIII век. През XVI век Дебрецен се превръща във важен пазарен град. Макар и без укрепления, той не е сериозно засегнат от нашествието на Османската империя. По това време градът става един от главните центрове на Реформаторската църква в Унгария и дори е наричан „Калвинисткия Рим“. Туристическа програма в Дебрецен – Голямата Реформаторска църква, Гранд хотел Аранубика, сградата на Общината, Музеят на Дери.
Около обяд отпътуване през Румъния за Сърбия. По пътя посещение на град Орадя в Румъния. Градът съществува още от Римско време, а през Средновековието е важен търговски център. През града минава р. Кришул Репеде. Туристическа програма: Пиата Унирии, бившият Епископски дворец в Бароков стил, който днес служи като градски музей, Сградата на Общината.
Вечерта настаняване в хотел в района на Вършац в Сърбия. Късна вечеря. Нощувка.

7 ДЕН /ВЪРШАЦ - СОФИЯ/
Закуска. Свободно време във Вършац за разходка или пазар (около 1.30-2.00 ч.) Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София.


човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 649лв.  609 лв.  829 лв.  579 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Будапеща
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* в района на Мишколц
- 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Вършац
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за туристически обекти: Абатството в Панонхалма – 2400 HUF, Двореца в Гьодоло – 2600 HUF, Термалната пещера в Мишколцтаполца – 2050 HUF възрастен, 1650 HUF дете,
- разходка с корабче по Дунав - 15 евро на човек при група от 25 души
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец