1 Май

Хърватското наследство в ЮНЕСКО
Загреб, Плитвички езера, Задар, Шибеник, Трогир, Сплит, Риека, Опатия, Пореч, Пула, Ровин

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
Хърватското наследство в ЮНЕСКО
Маршрут на пътуването: Загреб, Плитвички езера, Задар, Шибеник, Трогир, Сплит, Риека, Опатия, Пореч, Пула, Ровин
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски и 5 вечери
Дати: 04.04 – 09.04.2018, 01.05 – 06.05.2018, 22.05 – 27.05.2018, 04.09 – 09.09.2018, 19.09 – 24.09.2018

1 ДЕН /БУРГАС - СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик срещу допълнително заплащане.
Отпътуване в 00:30 ч. от Бургас и в 06.30ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Пътуване по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в Загреб или в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЗАДАР/
Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера (UNESCO) - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица”. Обиколката на езерата продължава около 3 часа. Продължаване по пътя за Задар - един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си. По времето на Втората световна война градът е подложен на жестоки бомбардировки, които са унищожили голяма част от историческите сгради. Туристическа програма в Задар - кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата и така наречният "Морски огън" – система от 35 тръби сочещи към морето, през които под въздействието на морските вълни влиза въздух и тръбите произвеждат различни звуци подобно на свирки. Настаняване в хотел в района на Задар. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ЗАДАР – ШИБЕНИК – ТРОГИР – СПЛИТ - ЗАДАР/
Закуска. Отпътуване за Шибеник. За разлика от повечето градове по Адриатическото крайбрежие, които са основани от гръцки колонисти, Шибеник е основан през XI в. от хърватския крал Петър Крешимир IV, чийто паметник ни посреща на входа на Стария града. Продължаваме към катедралата Св.Яков (UNESCO) – изградена от мрамор и камък в периода 1431 г. до 1536 г., Венецианския дворец – днес музей на Шибеник и сградата на Кметството, дело на известния майстор Юро Далматинеца от средата на XV в. Разходка по тясната търговска улица, по която са запазени колоните, на които са сключвани сделките по времето на Венецианската власт над града. Отпътуване за града-музей Трогир (UNESCO). Туристическа програма - Катедралата, Лоджията с часовниковата кула, Двореца на Луцич, Кулата Камерленго. Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив, в близост до родното му място град Салоника, за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Бенидектинския манастир, Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Връщане обратно в хотела в Задар. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЗАДАР – РИЕКА – ОПАТИЯ – РОВИН/
Закуска. Отпътуване за Риека – морската столица на Хърватия. Туристическа програма: посещение на хълма Трсат с средновековната крепост Трсат и църквата Дева Мария. Пешеходна разходка в Старата градска част на Риека.
Посещение на Опатия - най-популярния хърватски курорт, който благодарение на своя мек климат, живописна природа и море, привлича туристи от цяла Европа още от началото на миналия век. Отпътуване за Ровин. Настаняване в хотел в/в района на Ровин. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /РОВИН – ПУЛА* – ПОРЕЧ* - РОВИН /
Закуска. Туристическа програма в централната част на Ровин с посещение на църквата Св.Еуфемий /светеца патрон на града/. Свободно време в Ровин или по желание допълнителна екскурзия до Пула и Пореч.
Отпътуване за Пула. Туристическа програма в историческата част: Амфитеатъра, вратата на Херкулес, Римската арка, Кметството, храма на Август. Продължаваме към Пореч. Туристическа програма в старата част на града: площада на Свободата, Северната, Кръглата и Пентагоналната кули, Базиликата на архиепископ Евразий от 6 век /най-важната забележителност на града, включена в списъка за световно културно наследство на UNESCO/, площад Марафор, Римската къща, Готическата къща, Къщата на Двамата Светии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН /РОВИН – СОФИЯ - БУРГАС/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта и в Бургас в малките часове на следващия ден.


на човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 620лв.  600 лв.  800 лв.  580 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в/в района на Загреб
 • 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в/в района на Задар
 • 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в/в района на Ровин
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • подробна историческа и географска информация по време на пътуването
 • екскурзоводски услуги

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти:
входен билет за Плитвички езера - извън летния сезон: за възрастен 110 kn., за деца до 18г. 55kn; от 01.07 до 31.08: за възрастен 180 kn, за деца до 18 г. 80 kn.
Шибеник – 6 евро (катедралата Св.Яков) Пула-Амфитеатъра в Пула – 50kn; храма на Август – 10kn; подземните тунели Zerostrasse – 15kn ; Пореч - Евразиевата базилика – 40kn;
 • допълнителна екскурзия до Пула и Пореч – 15 евро на човек ( при група от минимун 30 човека)
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец – 10 лева на човек за лица до 64 г.; за лица от 65 до 70г. - 13 лева; от 71 до 75г. – 15 лева; от 76 до 85г. – 20 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева; от Пазарджик – 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец