1 Май

НАСЛЕДСТВОТО НА БАВАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ - без нощен преход!
МЮНХЕН И БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ: Херенхимзее, Нимфенбург, Шлайсхайм, Линдерхоф, Нойшванщайн

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
НАСЛЕДСТВОТО НА БАВАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ
МЮНХЕН И БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ: Херенхимзее, Нимфенбург, Шлайсхайм, Линдерхоф, Нойшванщайн
Продължителност: 7 дни/6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски
Екскурзия без нощен преход
Дати на отпътуване: 01.05.2018, 20.05.2018, 01.07.2018, 01.09.2018

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.
1 ДЕН /СОФИЯ – СЛОВЕНИЯ/
Отпътуване от София в 05.00 ч. от паркинга пред стадион “Васил Левски”. Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта настаняване в хотел в Словения. Свободно време.
Нощувка - Словения.

2 ДЕН /езерото ХИМЗЕЕ - дворецът ХЕРЕНХИМЗЕЕ - МЮНХЕН/
Закуска. Отпътуване за Германия, транзитно пътуване през Австрия. В ранния следобяд пристигане при най-голямото баварско езеро - Химзее. Пътуване с корабче до „мъжкия остров” – Херенинзел, на който величествено се извисява дворецът Херенхимзее - най-разкошният дворец, построен от Лудвиг II през 19 век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, най-скъп порцелан и мрамор. Дворецът остава недовършен след смъртта на краля през 1886г. Посещение на двореца и градините му. Отпътуване за Мюнхен - център на германската провинция Бавария.
Настаняване в хотел в/в района на Мюнхен.
Нощувка - Мюнхен.

3 ДЕН /МЮНХЕН/
Закуска. Пешеходна туристическа програма в сърцето на града: Карлсплац, Карловата порта, Фрауенкирхе, централния площад Мариенплац, Старото кметство, Новото кметство с известната кула с глокеншпилът, църквата Св.Петър. Разходка до най-представителните сгради на Мюнхен: Резиденцията, сградата на Операта и Националния театър. Посещение на известната бирария Хофбройхаус. Свободно време.
Нощувка - Мюнхен.

4 ДЕН /МЮНХЕН – дворците ШЛАЙСХАЙМ и НИМФЕНБУРГ/
Закуска. Отпътуване за Шлайсхайм – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен. Изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от 17 и 18 век, свързани чрез голям парк. Това е най-големия кралски двор с градини, фонтани, каскади и басейни в Бавария. Посещение на комплекса.
Връщане в Мюнхен и посещение на двореца Нимфенбург – основна лятна резиденция на баварските владетели и удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. В буквален превод името му звучи като „Дворецът на Нимфите”, а прекрасната му архитектура и невероятно красивите му градини привличат тук хиляди туристи ежегодно, като го превръщат в една от най-големите атракции в немската провинция Бавария.
Нощувка - Мюнхен.

5 ДЕН //МЮНХЕН - замъка НОЙШВАНЩАЙН - двореца ЛИНДЕРХОФ - ЗАЛЦБУРГ/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване към Баварските Алпи. Наслаждавайки се на зрелищни пейзажи, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика, ще пристигнем в селцето Хоеншвангау, отправна точка за посещението на замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау. Ще посетим Нойшванщайн, но имате възможност да направите снимки и на Хоеншвангау.
Придвижване до замъка Нойшванщайн: с автобусче совалка - изкачването струва 1,80 евро, а спускането 1 евро (билет в двете посоки - 2,60 евро). От мястото на което ви оставя совалката до входа на замъка отстават около 600м за спускане пеша (наклон 12%), около 10-15 мин.
Между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала.
Нойшванщайн е един от най-красивите и зрелищни замъци в света. В превод името му означава „Нов лебедов камък”. Строежът му е започнат през 1869г, отново по идея и желание на баварският крал Лудвиг II, продължил 17 години. Самият крал прекарва само 10 дни в своя приказен замък. Заради внезапно настъпилата при неясни обстоятелства смърт на Лудвиг II, на 13 Юни 1886 г., от планираните над 30 стаи в замъка завършени са само 11. Всички по-нататъшни строежи биват замразени. Емблематичен за замъка е образът на лебед, който се среща във всяка стая сред рисунките, в декорацията на завесите, статуи и къде ли още не. Красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“.
След посещението на Нойшванщайн отпътуване по посока на градчето Етал, в близост до което се намира двореца Линдерхоф. Това е единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Започва да изгражда двореца през 1869 г. на мястото, където баща му Максимилиан II е имал ловна хижа. Архитектурата на сградата и парка отново е повлияна от Версайския дворец, Фасадата на сградата е в стил рококо, вътрешният интериор е смесица от барок и неорококо, с пищни украси от злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. Спалнята е най-голямото помещение, създадена по подобие на спалнята на Луи XIV.
След посещението отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел в района на Залцбург.
Нощувка - Залцбург.

6 ДЕН /ЗАЛЦБУРГ - ХЪРВАТСКА/
Закуска. Пешеходна туристическа програма в Залцбург: Катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, Францисканската църква, Бенедиктинската църква, старата резиденция. Около обяд отпътуване за Хърватска. Настаняване в хотел.
Нощувка – Хърватска.

7 ДЕН / ХЪРВАТСКА – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

на човек в двойна стая трето легло в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 699лв.  669 лв.  949 лв.  649 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в Словения
- 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* в Мюнхен
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в района на Залцбург
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в Хърватска
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за забележителности:
- комбиниран билет за посещението на дворците Херенхимзее, Нимфенбург , Шлайсхайм, Нойшванщайн, Линдерхоф, двупосочен билет за корабче до остров Херенинзел, такси за предварителни резервации за посещенията на дворците – 39 евро (заплаща се предварително, заедно с пакета на екскурзията)
- билет за автобусче-совалка до Нойшванщайн - в двете посоки - 2,60 евро (заплаща се лично на място).
- консумация в бирария
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец