1 Май

ПРАГА – „Майката на градовете”
Будапеща, Прага, Братислава

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ПРАГА – „Майката на градовете”
Маршрут на пътуването: Будапеща, Прага, Братислава
С възможност за допълнителни екскурзии до Карлови Вари и Дрезден
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски, 4 вечери
Екскурзия с 1 нощен преход
Дати на отпътуване: 30.04.2018, 24.05.2018, 14.07.2018, 02.09.2018, 22.09.2018

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.
1 ДЕН /СОФИЯ – БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София в 07:00ч от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване с кратки почивки през Сърбия и Унгария. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН /БУДАПЕЩА/
Закуска. Туристическа програма в старата част на града – Буда: Рибарските кули, Двореца, църквата “Св.Матияш” хълма и паметника на Св.Гелерт. Туристическа програма в новата част на града - Пеща: панорамна обиколка с автобуса: мостовете на р.Дунав, Парламента, площада на Героите, паметниците на Св.Ищван и Св.Троица. Отпътуване за Прага. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ПРАГА /
Закуска. Туристическа програма в Прага: Пражкия дворец, Храдчански намести, готическата катедрала Св.Вит с параклиса Св.Вацлав и гробници на много Бохемски крале, Стария Кралски дворец, двореца Шварценберг, двореца на Архиепископа, базиликата Св.Георги, Златната улица (със запазен вид от 16 век), Черната кула, слизане в Мала страна, двореца Валенщайн, църквата Св.Николай, Малостранске намести, през Карловия мост преминаваме в Старе место, Старата кула на моста, паметника на Карл IV, Карлова улица, Староместске намести с Часовниковата кула „Орлой” с известният астрономически часовник, Тинската църква, паметника на Ян Хус. Свободно време за самостоятелна разходка. По желание вечерта разходка с корабче по река Вълтава. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ПРАГА – ДРЕЗДЕН*/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Дрезден – главен град на свободната немска държава Саксония, намиращ се в долината на река Елба, на 20км от границата с Чехия. Пристигане в Дрезден и панорамна обиколка на града: Опера Семпер, Двореца Цвингер, Фрауенкирхе, Хофкирхе, Държавния музей, Златния конник. Свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в Прага. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ПРАГА - КАРЛОВИ ВАРИ*/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Карлови Вари – най-известния чешки термален курорт, основан от Карл IV през 14 век. Пристигане в Карлови Вари и разглеждане на неговите известни лечебни извори с термални води, Гранд хотел Пуп, Църквата Св.Мария Магдалена, Руската православна църква на Св.Петър и Павел. Не пропускайте да опитате и от известната напитка Бехеровка. Връщане в Прага. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН /ПРАГА – БРАТИСЛАВА – СОФИЯ/
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Братислава. Разходка в централната част на Братислава: катедралата Св.Мартин, Хвездославове намести, Народния театър, Хлавне намести. Отпътуване към България. Нощен преход.

7 ДЕН /СОФИЯ/
Пристигане в София на сутринта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 555лв.  525 лв.  680 лв.  495 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 5 нощувки, 5 закуски в хотели 3* (1 в Будапеща и 4 в Прага )
 • 4 вечери в хотела в Прага
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти: Пражки храд – комбиниран билет за Кралския дворец, катедралата в.Вит, базиликата Св.Георги, Златната уличка с кулата Далиборка - 250 CZK, аудио гид – 350 CZK
 • разходка с корабче по Вълтава- 15 евро /организира се при 25 желаещи/
 • екскурзия до Дрезден – 25 евро /при група минимум 25 души/
 • екскурзия до Карлови Вари – 20 евро /при група минимум 25 души/
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец