24 Май

Полуостров ИСТРИЯ – Синьо-зеленото „сърце” на Хърватия
Загреб, Риека, Опатия, Пореч, Пула, Ровин, (Копер*, Изола* и Пиран*)

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
Полуостров ИСТРИЯ – Синьо-зеленото „сърце” на Хърватия
Маршрут на пътуването: Загреб, Риека, Опатия, Пореч, Пула, Ровин, (Копер*, Изола* и Пиран*)
Продължителност: 5 дни/4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски и 3 вечери
Хотели по програмата: 3 звезди

Дати на отпътуване: 24.05.2018; 22.09.2018

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване от София в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”.
Транситно пътуване към Хърватия по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк.
Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ - РИЕКА - ОПАТИЯ - ПОРЕЧ/
Закуска. Отпътуване за Риека – морската столица на Хърватия. Туристическа програма: посещение на хълма Трсат със средновековната крепост Трсат и църквата Дева Мария. Пешеходна разходка в Старата градска част на Риека.
Посещение на Опатия - най-популярния хърватски курорт, който благодарение на своя мек климат, живописна природа и море, привлича туристи от цяла Европа още от началото на миналия век. Настаняване в хотел в/в района на Пореч или Ровин. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ПОРЕЧ – ПУЛА – РОВИН /
Закуска. Пешеходна туристическа програма в старата част на Пореч - в тази бивша римска колония можете да се насладите на забележителностите на романтичната архитектура с красиви венециански готически дворци, които ще превърнат вашата разходка в незабравимо преживяване. Оригиналният вид на уличките на старият град е запазен до днес. По време на управлението на византийския император Юстиниан, Пореч достига своя най-висок връх. Доказателство за това е базиликата на Евразий, която е една наистина спираща дъха гледка. Построена е в средата на VI в. във византийски стил, а мозайките на предната и вътрешната част са наистина едно от най-красивите произведения на изкуството в света. Сграда е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.
Отпътуване за Пула. Историята на Пула започва от мита за аргонавтите и търсенето на Златното руно. Това е домът на хистрите, римляните и венецианците. Различни слоеве от историята изобразяват този уникален град, в който римските храмове се противопоставят на бароковите дворци, раннохристиянските църкви стоят лице в лице в австрийските вили, а останките от средновековни стени се пресичат от античните градски порти. Пешеходна туристическа програма: Амфитеатъра, вратата на Херкулес, Римската арка, Кметството, храма на Август.
Пешеходна разходка в Ровин. На красивия западен бряг на Истрия, точно под Лимския канал е най-романтичното място на средиземноморието. Град Ровин-Ровиньо е подходящата дестинация за всички, които мечтаят за сантименталната атмосфера на отдавна изгубените времена. Поради липсата на пространство, къщите са строго изградени, улиците са тесни и площадите са малки, все още недокоснати от модерния градски план.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ПОРЕЧ - КОПЕР* - ИЗОЛА* - ПИРАН*/
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до бисерите на Словения : Копер, Изола и Пиран.
Отпътуване за Копер – очарователен средиземноморски град с богата история. Той е най-голямото пристанище и шестият по големина град в Словения. Фасадите на сградите и техният интериор разкриват хилядолетната история на град Копер, Джустинополис, Каприз, Венецианската република, разцветът на готическата и възрожденската епоха. Преплетените тесни улички водят до централния площад, украсен с най-голямата катедрала в Словения. Туристическа програма: площада на Тито, катедралната църква Успение Богородично, Часовниковата кула, Лоджията, Преторианския дворец.
Изола - древно средиземноморско селище с тесни средновековни улички и ярко оцветени фасади на сградите, запазило своите оригинални традиции в риболова и виното.
Пиран - най-красивият град на словенското крайбрежие. Целият стар пристанищен град с останки от средновековни стени е защитен като културно-исторически паметник. Стръмните улички с тясни къщи, които се спускат по склона от църквата до главния площад край брега, подчертават средиземноморския характер на това място. Космополитният морски град, който се е развивал под влиянието на съседна Венеция, се счита за един от най-характерните и най-живописни градове на Адриатическото крайбрежие.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ПОРЕЧ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване към България. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

на човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 495лв.  475 лв.  635 лв.  430 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в/в района на Загреб
 • 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в/в района на Пореч или Ровин
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти:
Пула-Амфитеатъра – 50kn; храма на Август – 10kn; подземните тунели Zerostrasse – 15kn
Пореч - Евразиевата базилика – 40kn;
 • екскурзия до Копер, Изола и Пиран – 20 евро (организира се при група от 30 желаещи)
 • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за трансфер в двете посоки: от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец