3 март и 8 март

КЛАДОВО - на брега на ДУНАВА - 1 нощувка

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
Уикенд екскурзия с 1 нощувка
Кладово - на брега на ДУНАВА, Сърбия
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки
Включен пансион: 1 закуска, 1 вечеря с жива музика
Храненията са на шведска маса.
Хотел по програмата: DJERDAP 3* - www.hoteldjerdap.com
Дати на отпътуване: 03.03.2018, 07.04.2018, 05.05.2018, 26.05.2018, 16.06.2018, 21.07.2018, 22.09.2018, 20.10.2018

1 ДЕН - /СОФИЯ - НЕГОТИН – КЛАДОВО - ДЖЕРДАП I* - ТУРНУ СЕВЕРИН* - КЛАДОВО/
Отпътуване в 08:00ч. от паркинга на стадион Васил Левски, гр.София. Пътуване по маршрут София - Неготин – Кладово с кратки почивки за освежаване. Следобяд пристигане в Кладово. Града се намира на 250 км от Белград. В близост са разположени многобройни културни и исторически паметници - останки от моста на Траян и Траянова врата, римското укрепление Диана, крепостта Фетислам. Посещение на хидроенергийният възел Джердап I. Настаняване в хотел Djerdap 3*. Хотела се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към Дунав и към отсрещна Румъния. Свободно време за почивка. Връщане в хотела, празнична вечеря с жива музика. Нощувка.

2 ДЕН – /КЛАДОВО – ВИДИН – БАБА ВИДА - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване от Кладово за Видин. Посещение на крепостта Бабини-Видини кули. Считана е за единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разположена е на големия завой на река Дунав при града. Крепостта е служела за защита на град Видин през почти цялото Средновековие, силно е разширена и укрепена по времето на цар Иван Срацимир. Голяма част от сградите, построени по това време, са останали неразрушени. В дешния си вид крепостта се състои от две основни стени и четири кули. (входна такса 5 лв. – включва билет и доплащане за местен екскурзовод). Продължаване по маршрута за София. Пристигане късно вечерта.

човек в двойна стая трети възрастен Дете 3-12г. в стая с двама възрастни
 145лв.  145 лв.  115 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-1 нощувка в хотел Djerdap 3*, Кладово;
-1 закуска;
-1 вечеря с жива музика в ресторанта на хотела;
-Транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/;
-Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец;
-Екскурзоводски услуги;
-Водач по време на пътуването от фирмата организатор.

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
-Входни такси и билети за туристическите обекти по програмата;
-Разходи от личен характер;
-доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 7 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • при записване се внася депозит в размер на 50 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец