екскурзии до Италия

Екскурзия до Северна Италия с посещение на Гардаленд
Постойна, Виченца, Верона, ГАРДАЛЕНД, Милано, Падуа, Триест, Хърватия

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
Екскурзия до Северна Италия с посещение на Гардаленд
Маршрут на пътуването: Постойна, Виченца, Верона, ГАРДАЛЕНД, Милано, Падуа, Триест, Хърватия
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски и 5 вечеря
Дата на отпътуване: 31.03.2018,

1 ДЕН – 31.03.2018: СОФИЯ – СЛОВЕНИЯ, района на Постойна – 960 км.
Отпътуване в 05.30ч. от София.Транзитно пътуване към Словения с кратки почивки. Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН – 01.04.2018: ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА ЯМА – ВИЧЕНЦА – района на ВЕРОНА – 300 км.
Закуска. Посещение на природния феномен пещерата Постойна яма.
Пещерата Постойна е най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. Това е единственото място в света, където подземият пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 10°.
След посещението отпътуване за град Виченца в Италия. Града възниква по време на Римската империя. През XV в. градът преминава под венецианска власт и споделя съдбата на великия град-държава до завземането му от Наполеон през 1797 г. Известният архитект от XVI в. Андреа Паладио (оттам идва името на паладиевия стил) е нает да работи в града и оставя множество паметници на своя талант. Виченца и вилите, построени от Паладио в нейните околности, са обявени от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Пешеходна разходка във Виченца: Пиаца дел Дуомо с изящната катедрала от 15 в., Пиаца деи Синьори, Базилика Паладина, Лоджията, Часовниковата кула,
Настаняване в хотел в района на Верона / езерото Гарда. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН – 02.04.2018: ВЕРОНА - 10+10 км
Закуска. Туристическа програма във Верона – градът на Ромео и Жулиета.
В сърцето на район Венето се намира Верона, прекрасен град завладяващ със своята история, култура и изкуство както и с приятната романтична атмосфера напомняща ни за Шекспировата трагедия за влюбените Ромео и Жулиета. В целия град има множество архитектурни и художествени шедьоври, римски руини, средновековни останки, венециански и австрийски следи, както и антични дворци, площади, мостове и прекрасни църкви. Разходка в историческия център на града: Пиаца Бра и Арената, Пиаца Ербе и Площада на Синьори, Виа Капело и Корсо Порта Борсари, Театро Романо, Понте Пиетра, Кастелвекио, Понте Скалигеро и древните църкви Сан Фермо и Санта Анастасия, Катедралата (Duomo) и Сан Зено. Свободно време.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН – 03.04.21018: ГАРДАЛЕНД - 30+30 км
Закуска. Целодневно посещение на Увеселителен парк Гардаленд.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН – 04.04.2018: МИЛАНО - 160+160 км
Закуска. Отпътуване за Милано. Милано е главният град на Северна Италия и вторият по големина в страната, разположен в близост до река По в равнините на Ломбардия - най-населеният и развит италиански регион и един от най-развитите в Европа.Той е изключителен град. Събира в себе си миналото и настоящето с преплетените из улиците исторически здания и модерни театри, кина и клубни сцени. Туристическа програма в Милано: площад Дуомо, Миланската катедрала, галерия Виктор Емануел, Палацо Реале, Операта Ла Скала, Пиаца де ла Скала.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН – 05.04.2018: ПАДУА - ТРИЕСТ – ХЪРВАТИЯ – 340 км
Закуска. Отпътуване за Падуа. Падуа е един от най-старите и най-динамични италиански градове. Основана преди повече от 3000 години по протежение на река Брента, днес тя е модерна и космополитна, с безброй шедьоври на изкуството, разпръснати из целия град, но най-вече е известна със своя исторически и славен университет. Пешеходна обиколка на историческия център по пресечени улици, прекрасни площади и древни мостове: Пиаца дела Ербе, Пиаца дела Фрута, Палацо дела Раджоне (Салоне) един от символите на Падуа, Пиаца деи Синьори - елегантен площад с ренесансови докосвания, оформен от известни паметници, включително църквата Сан Клементе, Палацо дел Капитанио и внушителната кула, украсена със своя астрологически часовник; Пиаца дел Дуомо с доминиращата величествена катедрала на Падуа
Отпътуване за Триест, град богат на сложна история, официално станал част от Италия едва в края на Първата световна война. Сгушен между здравият карст и морето, очарователният град Триест държи на редица исторически и художествени паметници от различни епохи, особено от дългото хабсбургско владичество, което се вижда от богатата неокласическа и ар нуво архитектура. Центърът на града е представен от грандиозния Piazza dell'Unità d'Italia, голямо правоъгълно пространство с разположени важни исторически сгради от трите му страни,а на четвърта му страна е морето. Прекрасна панорамна гледка се открива от Канале Гранде, около който се намира Борго Терезиано (район на града, чиято реализация е подкрепена от императрица Сиси от Австрия).
Отпътуване за Хърватия. Настаняване в хотел в района на Риека или Опатия. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН – 06.04.2018: ХЪРВАТИЯ – СОФИЯ – 955 км
Закуска. Кратка разходка в Опатия. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК:
човек в двойна стая 815 лева
единична стая 995 лева

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:
При записване до 15.02.2018 - 5% отстъпка от пакетната цена
При записване до 28.02.2018 - 3% отстъпка от пакетната цена

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка с 1 закуска в хотел 3* в Словения в района на Постойна
 • 4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в хотел 3/4* в района на Верона
 • 1 нощувка с 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Опатия или Риека
 • Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси и билети за туриситческите обекти и атракции:
билет за посещение на пещерата Постойна яма – лице от 5 до 16години – 15.50 евро, лице от 16 до 25 години – 20.60 евро, лице над 25 години - 25.80 евро (заплаща се на място)
билет за посещение на Гардаленд - 29.00 euro – заплаща се на място
 • Градска такса (city tax) за хотелите в Италия - при настаняване в хотел 3* е 2 евро на човек на нощувка, при настаняване в хотел 4* е 3 евро на човек на нощувка. Заплаща се лично от туристите на рецепцията на хотелите. (Към 2017 г. няма предвидена градска такса за района в който се намира хотела по програмата в Италия.)
 • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец