ЕЗЕРОТО БАЛАТОН - Будапеща, Секешфехервар, езерото Балатон, полуостров Тихани, Кестхей, Печ, Сомбор

ЕЗЕРОТО БАЛАТОН Будапеща, Секешфехервар, езерото Балатон, полуостров Тихани, Кестхей, Печ, Сомбо
Будапеща, Секешфехервар, езерото Балатон, полуостров Тихани, Кестхей, Печ, Сомбор

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ЕЗЕРОТО БАЛАТОН
Маршрут на пътуването: Будапеща, Секешфехервар, езерото Балатон, полуостров Тихани, Кестхей, Печ, Сомбор
Продължителност: 5 дни/4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски и 4 вечери
Дати на отпътуване: 29.04.2021, 20.05.2021, 02.09.2021, 29.09.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Пътуване през Сърбия и Унгария. Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел в/в района на Будапеща. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / БУДАПЕЩА - СЕКЕШФЕХЕРВАР – БАЛАТОН/
Закуска. Панорамно разглеждане на Будапеща: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан, въжения мост Сечени, Рибарските кули, църквата Св.Матияш, Кралския дворец, Цитаделата, моста Ержебет. Отпътуване за Секешфехервар – старата столица на унгарските крале. Разходка в историческия център на града: катедралата Св.Стефан, параклиса Св.Анна, руините от средновековна църква основана от Св.Стефан, Францисканския манастир. Отпътуване за езерото Балатон. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /БАЛАТОН – полуостров ТИХАНИ /
Закуска. Посещение на полуостров Тихани, разделящ почти на две части езерото Балатон. От 1952г. флората и фауната на полуострова са защитени и попадат в националният парк Балатонски възвишения (Balaton Uplands). На полуострова има две вътрешни езера. Най-популярното място за посетители е градчето Тихани – тук всяка къща е архитектурен паметник, а от него се открива невероятна гледка към живописното Балатонско езеро и блестящата му водна повърхност. Най-важната забележителност е Бенедиктинското абатство с църквата с две кули близнаци – един от символите на полуострова. В криптата под манастира построен през 11-ти век се намира гробницата на крал Андраш I. (1046-1060), основател на абатството. Можете да прекарате цял ден в проучване и разглеждане на историческите, архитектурните и природни съкровища на градчето Тихани и полуострова носещ същото име. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / КЕСТХЕЙ - ДВОРЕЦА ФЕЩЕТИЧ - ПЕЧ – СОМБОР/
Закуска. Отпътуване за градчето Кестхей и посещение на двореца Фещетич, изграден в стил барок през 1745г., той е четвъртия по големина дворец в Унгария. Като по чудо дворецът остава невредим по време на Втората световна война. От 1974 г. насам отваря врати, като независим музей под името Дворецът Хеликон (Helikon Castle Museum). Неговата библиотека от 100 000 тома е единствената останала непокътната, аристократична колекция в Унгария. Отпътуване за Печ - административен и икономически център на област Бараня, петият по големина град в Унгария. Разглеждане на центъра на града: Театъра, Кметството, Общината, площад Сечени, джамията Касим Паша, музея Жолнай, Катедралата. Отпътуване за Сомбор, Сърбия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /СОМБОР – СОФИЯ/
Закуска. Разглеждане на Сомбор - град с богато културно наследство, пазител на стари традиции и история, широко известен със своята зеленина заради някои дървесни видове донесени от долината на Мисисипи през 1903 г. и с право носещ епитета на „Най-зеления град на Европа“. Туристическа програма: Сградата на Общината, Парка на героите, площад Цар Урош, площад Света Троица, Народния театър, Градския музей, площад Република. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 435лв.  430 лв.  545 лв.  375 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 4 нощувки, 4 закуски и 4 вечери в хотели 3* - 1 в Будапеща, 2 в района на езерото Балатон, 1 в района на Сомбор
- транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводско обслужване
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси на туристическите обекти по програмата – двореца Фещетич 2300 HUF, музея на бенедиктинското абатство – 1000 HUF
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г.– 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515