БУДАПЕЩА, ВИЕНА И ДВОРЦИТЕ НА ЕСТЕРХАЗИ: Будапеща, Дворецът Естерхази Във Фертьод, Шопрон, Дворецът Естерхази в Айзенщад, Замъкът Форхтенщайн, Виена, Дворецът Шьонбрун, Суботица

БУДАПЕЩА, ВИЕНА И ДВОРЦИТЕ НА ЕСТЕРХАЗИ
Будапеща, Дворецът Естерхази Във Фертьод, Шопрон, Дворецът Естерхази в Айзенщад, Замъкът Форхтенщайн, Виена, Дворецът Шьонбрун, Суботица

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
БУДАПЕЩА, ВИЕНА И ДВОРЦИТЕ НА ЕСТЕРХАЗИ
Маршрут на пътуването: Будапеща, Дворецът Естерхази Във Фертьод, Шопрон, Дворецът Естерхази в Айзенщад, Замъкът Форхтенщайн, Виена, Дворецът Шьонбрун, Суботица
Продължителност на пътуването: 5 дни /4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски
Дати на отпътуване: 29.04.2021, 20.05.2021, 02.09.2021, 29.09.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София в 06.30 часа от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут София - Белград - Будапеща. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН /БУДАПЕЩА – Дворецът ЕСТЕРХАЗИ във ФЕРТЬОД - ШОПРОН/
Закуска. Туристическа програма в Будапеща: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан, въжения мост Сечени, Рибарските кули, църквата Св.Матияш, Кралския дворец, Цитаделата, моста Ержебет. Около обяд отпътуване за град Фертьод. Посещение на един от най-красивите дворци в Унгария – Естерхази. Дворецът е с голямо историческо значение не само за град Фертьод но и за цяла Унгария, дължащо се на факта, че това е най-забележителния архитектурен паметник в стил рококо. Настаняване в района на град Шопрон. Нощувка

3 ДЕН /Дворецът ЕСТЕРХАЗИ в АЙЗЕНЩАД – ЗАМЪКЪТ ФОРХТЕНЩАЙН – ВИЕНА/
Закуска. Отпътуване за Австрия. Посещение на дворецът Естерхази - мястото, където великият композитор Хайдн е работил 30 години за фамилията Естерхази. Именно на тази фамилия е кръстен този красив замък. Постройката на двореца Естерхази се издига в Айзенщат, който е столица на австрийската област Бургенланд, внушителният замък се счита за символ на града. Основната забележителност на двореца Естерхази е построената между двете северни кули музикална зала Хайднзаал. Продължаване за замъкът Форхтенщайн - това е единствената крепост в региона, която никога не е била превземана по време на турските войни. Поради тази причина замъкът е служил, като съкровищницата на князете Естерхази. Тази богата колекция от семейни съкровища все още може да се види тук. Отпътуване за Виена. Пристигане в Австрийската столица следобяд. Туристическа програма във Виена: Панорамна обиколка: сградата на Oперата, Парламента, площад „Мария Терезия”, сградата на Бургтеатър. Разходка около известния дворец Хофбург (Познат като зимна резиденция на Хабсбургската монархия. Днес една част от двореца представлява резиденция на автрийския председател, а другата част е превърната в един от най-известните музеи на света). Следва разходка в центъра на града до главната улица Кертнерщрасе и катедралата Щефансдом. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН / ДВОРЕЦЪТ ШЬОНБРУН - СУБОТИЦА /
Закуска. Посещение на летният дворец на Хабсбургите – Шьонбрун, прочут с прекрасните си градини. Тук се намира и най-старата зоологическа градина в света. Около обяд отпътуване за Сърбия. Настаняване в хотел в района на Суботица. Нощувка.

5 ДЕН /СУБОТИЦА - СОФИЯ/
Закуска. Туристическа обиколка на Суботица – най-северният град на Сърбия, разположен на 10 км от границата с Унгария. Градът ще ви плени с уникалната си архитектура – смесица от няколко стила, оставили своето отражение през вековете. Ще видим: сградата на кметството, изградена в началото на двадесети век. Градският музей, францисканския манастир, който е бил построен в началото на 18 век, както и католическата катедрала Света Тереза. Свободно време за пазар. Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете 2-12г. (настанено в стая с 2-ма възрастни)
 469лв.  434 лв.  589 лв.  385 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 4 нощувки, 4 закуски в хотели 3* в (1 в Будапеща, 1 в района на Шопрон, 1 в района на Виена, 1 в Суботица)
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти – двореца Естерхази (Унгария) 2500 форинта, двореца Естерхази (Австрия) – 9 евро, замъкът Форхтенщайн – 9 евро, Съкровищницата на замъкът Форхтенщайн – 9 евро, Двореца Шьонбрун: Гранд тур - 17.50 евро, Империал тур - 14.20 евро, Глориет – 3.80 евро, Зоологическа градина Шьонбрун – 16.50 евро;
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515