Вечните романтични градове ВЕНЕЦИЯ и ВЕРОНА

Вечните романтични градове ВЕНЕЦИЯ и ВЕРОНА
(Загреб, Верона, Венеция, Лидо ди Йезоло) Възможност за допълнителна екскурзия до Флоренция

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
Вечните романтични градове ВЕНЕЦИЯ и ВЕРОНА
Маршрут на пътуването: Загреб, Верона, Венеция, Лидо ди Йезоло
Възможност за допълнителна екскурзия до Флоренция
Продължителност: 5 дни/4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски, 3 вечери
Дати на отпътуване: 26.04.2019; 22.05.2019; 04.09.2019; 19.09.2019

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Маршрут: София - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамен тур на хърватската столица. Пешеходна туристическа програма: площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад Каптол, улица Илица. Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в / в района на Загреб . Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ - ВЕРОНА – ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО/
Закуска. Отпътуване за Верона – градът на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка с разглеждане на забележителностите: Арена ди Верона, площад “Бра”, къщата на Жулиета, Площад „Ербе”, улица Мацини, Кметството. Свободно време. Настаняване в хотел в курорта Лидо ди Йезоло, разположен е в лагуната на Венецианския залив или в района. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО – ВЕНЕЦИЯ – ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО/
Закуска. От Пунта Сабионе качване на корабче. Посещение на островите Бурано и Мурано. Бурано е известен с разноцветните си къщи и производството на фина венециянска дантела, а Мурано с производството на стъкло. Продължаваме с корабчето към Венеция. Туристическа програма: площада “Сан Марко” с едноименната базилика, Кулата Сансовино, Двореца на Дожите и Моста на Въздишките, Часовниковата кула, Моста “Риалто” с пазара за сувенири. Свободно време. В определения час отпътуване с корабче обратно за Пунта Сабиони и връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО – ФЛОРЕНЦИЯ*/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Флоренция.
Отпътуване с влак рано сутринта за Флоренция. Пешеходна туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на български език – катедралата Санта Мария дел Фиоре с Купола на Брунелески и Кулата на Джото, Баптистериума с вратите на Гиберти, Стария мост – Понте Векио, църквата “Санта Кроче” с гробовете на много прочути личности, къщата на Данте, площад Синьория, Стария дворец – Кметството. Връщане в Лидо ди Йезоло.
Късна вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Словения, Хърватска, Сърбия. Пристигане в София късно през нощта.


човек в двойна стая трето легло в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 455лв.  425 лв.  535 лв.  405 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в/в района на Загреб
• 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в / в района на Лидо ди Йезело
• транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
• водач от фирмата организатор
• екскурзоводски услуги
• групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Градска такса (city tax) за хотелите в Италия - при настаняване в хотел 3* е 2 евро на човек на нощувка, при настаняване в хотел 4* е 3 евро на човек на нощувка. Заплаща се лично от туристите на рецепцията на хотелите.
• входни такси, билети и слушалки за туристическите обекти:
във Венеция – Корабче по Канале Гранде – 6.50 евро, Двореца на Дожите – 16 евро, Базиликата Сан Марко – 2 евро, Кулата Сан Марко – 8 евро, слушалки – 1.50 евро
във Верона – Къщата на Жулиета – 6 евро; Арена ди Верона – 6 евро
във Флоренция – църквата “Санта Кроче” - 4 евро, кулата на Джото - 10 евро,
• билет за корабче до Венеция, островите Мурано и Бурано и обратно – 25 евро (задължително)
• екскурзия с влак до Флоренция – 35 евро (включва двупосочен билет за влак, обслужване от местен екскурзовод на български език във Флоренция, ползване на слушалки по време на обиколката) организира се при група 30 желаещи, заявява се и се заплаща предварително с пакета на екскурзията
• доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
• доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 19 100 1315 0000824478 /10.01.2019 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2019 до 19.01.2020г., застрахователна сума 75 000 лева.
Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък (09.30-18.00ч.) 00359 2 980 2774; 00359 2 981 6583; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515