БУДАПЕЩА - ВИЕНА – НОВИ САД - БЕЛГРАД

БУДАПЕЩА - ВИЕНА – НОВИ САД - БЕЛГРАД

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
БУДАПЕЩА - ВИЕНА – НОВИ САД - БЕЛГРАД
Продължителност: 5 дни /4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски
ДАТА: 20.09 – 24.09.2017


1 ДЕН: СОФИЯ – БУДАПЕЩА
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане).
Отпътуване от София в 06.30 часа от паркинга пред стадион Васил Левски. Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН: БУДАПЕЩА
Закуска. Туристическа програма в Будапеща: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан, въжения мост Сечени, Рибарските кули, църквата Св.Матияш, Кралския дворец, Цитаделата, моста Ержебет, улица Ракоци, улица Ваци. По желание разходка с корабче по река Дунав. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН: БУДАПЕЩА – ВИЕНА
Закуска. Отпътуване за Виена. Пристигане около обяд. Туристическа програма: Панорамна обиколка: сградата на Oперата, Парламента, площад „Мария Терезия”, сградата на Бургтеатър. Разходка около известния дворец Хофбург (Познат като зимна резиденция на Хабсбургската монархия . Днес една част от двореца представлява резиденция на автрийския председател, а другата част е превърната в един от най-известните музеи на света). След това разходка в центъра на града до главната улица Кертнерщрасе и катедралата Щефансдом. Свободно време. Вечерта настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

4 ДЕН: ВИЕНА – НОВИ САД
Закуска. Отпътуване за Сърбия. Следобед пристигане в Нови Сад– столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепоста Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Настаняване в хотел в Нови Сад. Свободно време. Вечерта по желание вечеря в типична сръбска “кафана”. Нощувка.

5 ДЕН: НОВИ САД - БЕЛГРАД - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Белград. Панорамна автобусна обиколка на града: преминаване в Нови Белград през Бранков мост над река Сава, Нови Белград, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гроба на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Брос Тито и неговата съпруга Йованка. Посещение на най-големият православен храм на Балканите – „Свети Сава”. Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква „Свети Сава” и паметника на Карагеорги Петрович - Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Дата човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
20.09.2017  399лв.  379 лв.  489 лв.  355 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
+ 2 нощувки, 2 закуски в хотел 3* в Будапеща
+ 1 нощувка, 1 закуска в хотел 2/3* в района на Виена
+ 1 нощувка, 1 закуска в хотел 2/3* в Нови Сад
+ транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
+ водач от фирмата организатор
+ екскурзоводски услуги
+ групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за туристически обекти
- разходка с корабче по Дунав - 15 евро на човек /организира се при група от 25 души/
- вечеря в в типична сръбска “кафана” – 15 евро на човек /не включва напитки/
- доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
• Срок за записване: до запълване на свободните места.
• Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
• За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
• Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
• Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
• Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
• Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
• Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.