Остров СИЦИЛИЯ

Остров СИЦИЛИЯ
Игуменица, Бари, Вила сан Джовани, Месина, Таормина, Сиракуза, Катания, Ното, Палермо, Монреале,

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
Остров СИЦИЛИЯ
Маршрут на пътуването: Игуменица, Бари, Вила сан Джовани, Месина, Таормина, Сиракуза, Катания, Ното, Палермо, Монреале, Бари, Игуменица
Продължителност: 7 дни/4 нощувки в хотел, 2 нощувки на ферибот
Включен пансион: 4 закуски, 4 вечери
Пътуването е с АВТОБУС и ФЕРИБОТ
Дати на отпътуване: 29.04.2019; 21.09.2019

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.
1 ДЕН /СОФИЯ – ИГУМЕНИЦА - БАРИ/
Отпътуване от София в 12:00 часа от паркинга пред стадион Васил Левски. Маршрут София - Солун – Игуменица. Вечерта пристигане в Игуменица и качване на ферибота за Бари в 23.30ч. Нощно пътуване с ферибот.

2 ДЕН / БАРИ - САН ДЖОВАНИ – МЕСИНА – ТАОРМИНА/
Сутринта пристигане на пристанището в Бари. Продължаване през област Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани – Месина (Сицилия). Пристигане в Месина и отпътуване за Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най-красивите градове в цяла Италия. Настаняване в хотел в района на Таормина. Вечеря. Нощувка в Таормина.

3 ДЕН /ТАОРМИНА – КАТАНИЯ – СИРАКУЗА/
Закуска. Разходка в Таормина: Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър. Главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Свободно време за разглеждане на Гръцкия Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия. Отпътуване за Сиракуза. Разглеждане на центъра на Катания – “Виа Етна”, Вила Белини (градът е родно място на Белини), “Пиаца дел Дуомо”, крепостта Кастело Урсино. Пристигане в Сиракуза – един от най-старите градове. Настаняване в хотел в района на Сиракуза. Вечеря. Нощувка в Сиракуза.

4 ДЕН /СИРАКУЗА – НОТО - ПАЛЕРМО/
Закуска. Туристическа програма в Сиракуза: посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Отпътуване за Палермо. Кратък престой в Ното – запазено бароково градче. Продължаване за Палермо – столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Палермо.

5 ДЕН / ПАЛЕРМО – МОНРЕАЛЕ – ПАЛЕРМО /
Закуска. Туристическа обиколка в Палермо: Катедралата с гробниците на норманските крале, Църквата “Сан Джовани делли Ермити”, Площадите “Куатро канти”, “Претория”, парка “Гарибалди”, пл. “Белини”, църквата “Санта Мария дел’Амиралио” или “Ла Марторана” /XII в./, църквата “Сан Каталдо”, Палацо деи Нормани. Отпътуване за Монреале /”Кралският връх”/. Разглеждане на Катедралата ( с уникалната галерия от византийски мозайки, датиращи от XII – XIII век, пресъздаващи сцени от Стария и Новия Завет), манастира, построен на мястото на бенедиктинското абатство, основано през XII век от норманите, около което е възникнал градът. Свободно време в Чефалу. Вечеря. Нощувка в Палермо.

6 ДЕН /ПАЛЕРМО – ВИЛА САН ДЖОВАНИ – БАРИ – ИГУМЕНИЦА/
Закуска. Отпътуване за Бари. Разходка из стария град. Вечерта – качване на ферибот. Нощно пътуване с ферибота към Игуменица.

7 ДЕН /ИГУМЕНИЦА – СОФИЯ/
На сутринта пристигане в Игуменица и отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 635лв.  635 лв.  785 лв.  575 лв.

ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ БИЛЕТИ ЗА ФЕРИБОТА ИГУМЕНИЦА-БАРИ-ИГУМЕНИЦА! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ИЗБРАНИЯ ТИП НАСТАНЯВАНЕ. ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ СА В ДВЕТЕ ПОСОКИ.

ТИП НАСТАНЯВАНЕ Палуба / DECK самолетна седалка / ATS в двойна вътрешна кабина в четворна вътрешна кабина
ВЪЗРАСТЕН 85 евро 97 евро 170 евро 130 евро
ДЕТЕ ДО 11.99ГОДИНИ 72 евро 85евро 145 евро 110 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 4 нощувки, 4 закуски и 4 вечери в хотели 3* (1 нощувка в района на Таормина, 1 нощувка в района на Сиракуза, 2 нощувки в района на Палермо)
- билети за ферибот Вила Сан Джовани – остров Сицилия – Вила Сан Джовани
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • билети за ферибот Игуменица-Бари-Игуменица (Посочените цени са за човек в двете посоки. Вида на настаняване се заявява при записване, заплаща се заедно с пакета на екскурзията)
  • входни такси, билети и слушалки за туристически обекти: около 50 евро
  • градска такса – в рамките на от 1.00 до 2.00 евро на нощувка на човек (Заплаща се лично от туриста на рецепциите на хотелите)
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
  • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

ЗА ПЪТУВАНЕТО С ФЕРИБОТА:
  • необходимо е да си приготвите отделен багаж с вещите които ще са ви необходими по време на пътуването: например тоалетни принадлежности, лекарства, леко одеало, възглавница за пътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 250 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 19 100 1315 0000824478 /10.01.2019 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2019 до 19.01.2020г., застрахователна сума 75 000 лева.
Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък (09.30-18.00ч.) 00359 2 980 2774; 00359 2 981 6583; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515