КРАСОТИТЕ НА СЛОВЕНИЯ И ХЪРВАТИЯ – чудесата на природата Блед, Постойна яма и Плитвички езера, великолепното Адриатическо крайбрежие на Словения и Истрия...

КРАСОТИТЕ НА СЛОВЕНИЯ И ХЪРВАТИЯ – чудесата на природата Блед, Постойна яма и Плитвички езера, великолепното Адриатическо крайбрежие на Словения и Истрия...
Загреб, Вараждин, Птуй, Марибор, езерото Блед, Любляна, Постойна яма, Пиран, Порторож, (Пореч*, Ровин*, Пула*), Плитвички езера, Белград

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
КРАСОТИТЕ НА СЛОВЕНИЯ И ХЪРВАТИЯ – чудесата на природата Блед, Постойна яма и Плитвички езера, великолепното Адриатическо крайбрежие на Словения и Истрия...
Маршрут: Загреб, Вараждин, Птуй, Марибор, езерото Блед, Любляна, Постойна яма, Пиран, Порторож, (Пореч*, Ровин*, Пула*), Плитвички езера, Белград
Продължителност: 7 дни/6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски и 6 вечери
Дати: 04.09. – 10.09.2018, 19.09 – 25.09.2018

1 ДЕН /БУРГАС - СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик срещу допълнително заплащане
Отпътуване от Бургас в 00:30 ч., от София в 06.30ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Пътуване по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в Загреб или в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ВАРАЖДИН – ПТУЙ - МАРИБОР/
Закуска. Отпътуване за хърватския град Вараждин, разположен в близост до река Драва. Първото споменаване на града е в документ от XII в. на унгарския крал Бела III. Градът е бил важна крепост по време на борбата на Унгарското кралство срещу Османската империя. По време на Втората световна война градът е освободен от немската окупация от Първа българска армия през пролетта на 1945 г. Туристическа програма в централната част на града – Театърът, Съдебната палата, Бароковите дворци и крепостта на Вараждин, която днес предтавлява градски музей. Продължаваме към Птуй - пешеходна разходка в централната част: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св. Юри. Отпътуване за Марибор. Пешеходна разходка в центъра на града: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата „Майка на Милосърдието”, Мариборски град. Настаняване в хотел в района на Марибор. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / МАРИБОР – ЕЗЕРОТО БЛЕД – ЛЮБЛЯНА/
Закуска. Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Посещение на средновековния замък на Блед построен върху скала извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрк II на епископ Албуин от Брихен. Продължаваме към Любляна. Пешеходна туристическа програма в центъра на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време за самостоятелна разходка, желаещите могат да се качат до крепостта Люблянски град. Настаняване в хотел в района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА ЯМА – ПИРАН – ПОРТОРОЖ/
Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна яма - най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. C. Това е единственото място в света, където подземият пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 10 °. Посещение на замъка Предяма - царуващ над околния район, недалеч от пещерата Постойна, в идиличното селце Предяма. Тази великолепна, мистериозна и непревземаема крепост вече повече от 800 години е кацнала върху вертикална 123-метрова скала. Запазения пещера-замък ще ви запознае с уникалната строителна техника и изобретателност на хората от Средновековието, които са търсели безопасно убежище и са го намерили точно на входа на пещерата. Продължаваме към крайбрежието на Адриатическо море, с разглеждане на словенския град Пиран. Името на града се смята, че произлиза от гръцката дума “pyrranos”, която значи „червено” – поради множеството камъни с червеникъв цвят в околността. Друга версия за името е от гръцкото „pyros”- огън, свързано с древния фар, който се е намирал на ръба на издължената към морето скала при Пиран. Разглеждаме главния площад Тартини, сградата на Общината, Съдебната палата и Францисканския манастир. Настаняване в хотел в района на Порторож. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ПОРТОРОЖ – ПОРЕЧ – РОВИН – ПУЛА – ПОРТОРОЖ/
Закуска. Свободен ден или по желаение допълнителна екскурзия до полуостров Истрия:
Отпътуване за Пореч. Туристическа програма в старата част на града: площада на Свободата, Северната, Кръглата и Пентагоналната кули, Базиликата на архиепископ Евразий от 6 век /най-важната забележителност на града, включена в списъка за световно културно наследство на UNESCO/, площад Марафор, Римската къща, Готическата къща, Къщата на Двамата Светии.
Продължаваме към Ровин. Туристическа програма в централната част на Ровин с посещение на църквата Св.Еуфемий /светеца патрон на града/.
Отпътуване за Пула. Туристическа програма в историческата част: Амфитеатъра, вратата на Херкулес, Римската арка, Кметството, храма на Август. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН /ПОРТОРОЖ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – БЕЛГРАД/
Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера (UNESCO) - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица”. Обиколката на езерата продължава около 3 часа. Продължаваме към Сръбската столица – Белград. Настаняване в хотел в Белград. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / БЕЛГРАД – СОФИЯ – БУРГАС/
Закуска. Панорамна обиколка в Белград: Народното събрание, улица Теразийе, площад Република, Калемегдан, Нови Белград, хълма Дединйе, църквата Св.Сава. Посещение на крепостта и парка Калемегдан, намиращ се на десния бряг на река Сава при вливането и в река Дунав. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта и в Бургас късно през нощта.


човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 695лв.  675 лв.  925 лв.  635 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*6 нощувки, 6 закуски и 6 вечери в хотели 3* (1 в района на Загреб, 1 в района на Марибор, 1 в района на Любляна, 2 в района на Порторож и 1 в Белград)
*транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
*водач от фирмата организатор
*екскурзоводски услуги
*подробна историческа и географска информация по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*входни такси и билети за туристически обекти:
комбиниран билет за посещение на пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 29 евро
входен билет за Плитвички езера - извън летния сезон: за възрастен 130 kn., за деца до 18г. 70 kn; от 01.07 до 31.08: за възрастен 250 kn, за деца до 18 г. 110 kn.
Пула-Амфитеатъра в Пула – 50kn; храма на Август – 10kn; подземните тунели Zerostrasse – 15kn
Пореч - Евразиевата базилика – 40kn;)
*допълнителна екскурзия до Пореч, Ровин и Пула – 20 евро на човек ( при група от минимун 30 човека)
*групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец – 10 лева на човек за лица до 64 г.; за лица от 65 до 70г. - 13 лева; от 71 до 75г. – 15 лева; от 76 до 85г. – 20 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
*доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, Пазарджик – 25 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 18 902 1315 0000616947/15.01.2018 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2018 до 19.01.2019г., застрахователна сума 75 000 лева