Екскурзия до БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ и посещение на LEGOLAND

Екскурзия до БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ и посещение на LEGOLAND - Без нощен преход!
Залцбург, дворецът ХЕРЕНХИМЗЕЕ, Музей на Сваровски, Инсбрук, двореца ЛИНДЕРХОФ, замъка НОЙШВАНЩАЙН, LEGOLAND, Мюнхен, дворецът ШЛАЙСХАЙМ, Загреб

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
Екскурзия до БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ и посещение на LEGOLAND
Маршрут на пътуването: Словения, Залцбург, дворецът ХЕРЕНХИМЗЕЕ, Музей на Сваровски, Инсбрук, двореца ЛИНДЕРХОФ, замъка НОЙШВАНЩАЙН, LEGOLAND, Мюнхен, дворецът ШЛАЙСХАЙМ, Загреб
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване: 03.04.2021, 04.09.2021

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

Програма на пътуването:
1 ДЕН –/СОФИЯ – СЛОВЕНИЯ/
Отпътуване от София в 05.00ч. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Привечер настаняване в хотел в Любляна. Нощувка - Любляна.

2 ДЕН –/СЛОВЕНИЯ – ЗАЛЦБУРГ/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Австрия. Попътно кратка фото-пауза на ЕЗЕРОТО БЛЕД. Пристигане в ЗАЛЦБУРГ. Туристическа програма в градът на Моцарт: Катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, Францисканската църква, Бенедиктинската църква, старата резиденция, дворецът Мирабел. Настаняване в хотел в района на Залцбург. Нощувка - Залцбург.

3 ДЕН –/ЗАЛЦБУРГ – дворецът ХЕРЕНХИМЗЕЕ - МУЗЕЯ НА СВАРОВСКИ – ИНСБРУК/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за най-голямото баварско езеро - ХИМЗЕЕ. Пътуване с корабче до „мъжкия остров” – Херенинзел, на който величествено се извисява ДВОРЕЦЪТ ХЕРЕНХИМЗЕЕ - най-разкошният дворец, построен от Лудвиг II през 19 век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, най-скъп порцелан и мрамор. Дворецът остава недовършен след смъртта на краля през 1886г. Посещение на двореца и градините му.
Отпътуване към ВАТЕНС за посещение на МУЗЕЯ НА СВАРОВСКИ. Създаден през 1995г, музея „Кристални светове”, бързо се превръща във втората най-посещавана забележителност в Австрия след двореца Шонбрун във Виена. Феерията от цветове, музика, форми, светлини, посрещаща посетителите, трудно може да се свърже с класическата представа за музей. „Кристалните светове” на Сваровски, създадени от мултимедийния артист Андре Холер, са всъщност модерна инсталация, посветена на блясъка и очарованието на кристалите.
Отпътуване за ИНСБРУК. Пешеходна разходка в Инсбрук: паметника на Св.Анна, Мариятерезиен щрасе, къщата със Златния покрив, Катедралата Св.Якоб, двореца Хофбург, моста Ин, разноцветните къщи по Мариахилфщрасе
Настаняване в хотел в района на Инсбрук. Вечеря. Нощувка - Инсбрук.

4 ДЕН –/ИНСБРУК - двореца ЛИНДЕРХОФ - замъка НОЙШВАНЩАЙН/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване към Баварските Алпи. Наслаждавайки се на зрелищни пейзажи, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика, ще пристигнем в градчето Етал, в близост до което се намира ДВОРЕЦА ЛИНДЕРХОФ. Това е единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Започва да изгражда двореца през 1869 г. на мястото, където баща му Максимилиан II е имал ловна хижа. Архитектурата на сградата и парка отново е повлияна от Версайския дворец, Фасадата на сградата е в стил рококо, вътрешният интериор е смесица от барок и неорококо, с пищни украси от злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. Спалнята е най-голямото помещение, създадена по подобие на спалнята на Луи XIV. Посещение на двореца.
Отпътуване за селцето Хоеншвангау, отправна точка за посещението на замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау. Ще посетим Нойшванщайн, но имате възможност да направите снимки и на Хоеншвангау.
Придвижване до замъка НОЙШВАНЩАЙН:
Между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала.
Нойшванщайн е един от най-красивите и зрелищни замъци в света. В превод името му означава „Нов лебедов камък”. Строежът му е започнат през 1869г, отново по идея и желание на баварският крал Лудвиг II, продължил 17 години. Самият крал прекарва само 10 дни в своя приказен замък. Заради внезапно настъпилата при неясни обстоятелства смърт на Лудвиг II, на 13 Юни 1886 г., от планираните над 30 стаи в замъка завършени са само 11. Всички по-нататъшни строежи биват замразени. Емблематичен за замъка е образът на лебед, който се среща във всяка стая сред рисунките, в декорацията на завесите, статуи и къде ли още не. Красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“.
Отпътуване към ГЮНЦБУРГ. Настаняване в хотел. Нощувка - Гюнцбург.

5 ДЕН –/ЛЕГОЛЕНД – МЮНХЕН/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Посещение на LEGOLAND. Кое дете не мечтае да стане рицар или изследовател, тестови шофьор или пилот и да влезе в един завладяващ свят на приключения? В LEGOLAND децата могат да влязат в ролите на своите любими герои и да правят неща, които обикновено са разрешени само на възрастните - като първия урок по шофиране, турнир с престрелки, каране на джетски с главоломна скорост, самостоятелно гребане на кану, или проектиране и програмиране собствен LEGO робот. Свободно време за ползване на множеството атракциони в парка: Miniland (централната част на парка с най-известните европейски сгради и паметници, които са изградени от повече 25 милиона блокчета Лего в мащаб 1:20) - Lego City (Lego фабрика, където могат да се видят как се произвеждат блокчетата Лего, Legoland - панорамен влак Express; Корабостроителница; Летище; разходка с лодка около пристанището) - Lego X-Treme (с много атракции и състезания и 4D кино) – Knights Kingdom – Adventure Land (експедиция през джунглата, заобиколен от дървета и диви животни, возене през пещерите, 12-метров водопад, и възможност за каране на кану) - Imagination (изгради свой собствен състезателен автомобил и тествай скоростта му!) – Pirate land и др.
В определения час отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел. Нощувка - Мюнхен.

6 ДЕН –/МЮНХЕН – дворецът ШЛАЙСХАЙМ/
Закуска. Отпътуване за ШЛАЙСХАЙМ – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен. Изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от 17 и 18 век, свързани чрез голям парк. Това е най-големия кралски двор с градини, фонтани, каскади и басейни в Бавария. Посещение на комплекса. Връщане в МЮНХЕН и панорамна обиколка и пешеходна туристическа програма в сърцето на града: Карлсплац, Карловата порта, Фрауенкирхе, централния площад Мариенплац, Старото кметство, Новото кметство с известната кула с глокеншпилът, църквата Св.Петър. Разходка до най-представителните сгради на Мюнхен: Резиденцията, сградата на Операта и Националния театър. Нощувка - Мюнхен.

7 ДЕН –/ МЮНХЕН - ЗАГРЕБ /
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел в района на Загреб. Вечеря. Нощувка - Загреб.

8 ДЕН –/ЗАГРЕБ – СОФИЯ/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

Човек в двойна стая Трети възрастен в стая единична стая Дете до 12г. в стая с 2ма възрастни
 815лв.  795 лв.  995 лв.  755 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в Любляна
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2* в Залцбург
- 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Инсбрук
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в Гюнцбург
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3 * в Мюнхен
- 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Загреб
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за забележителности и корабчета:
- за възрастни - комбиниран билет за посещението на дворците Херенхимзее, Нимфенбург , Шлайсхайм, Нойшванщайн, Линдерхоф, двупосочен билет за корабче до остров Херенинзел, такси за предварителни резервации за посещенията на дворците – 52 евро (заплаща се предварително, заедно с пакета на екскурзията)
- за деца до 18г. – входа в замъците и дворците е безплатен, цена за двупосочен билет за корабче до остров Херенинзел, такси за предварителни резервации за посещенията на дворците – 19 евро за деца от 6 до 15 години; 24 евро за лица от 15 до 17.99г. (заплаща се предварително, заедно с пакета на екскурзията)
- билет за автобусче-совалка до Нойшванщайн - в двете посоки - 2,60 евро (заплаща се на - място).
- билет за посещение на музея на Сваровски – възрастен 17 евро, дете 6-14г – 7,50 евро
- еднодневен билет за посещение на LEGOLAND – дете 3-16 години – 18 евро; възрастен 22 евро
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19
С цел осигуряване безопасността на туристите, са въведени следните мерки по време на пътуване:
Използваната запълняемост на автобуса е 65 % от наличните седалки;
Извършва се основна дезинфекция на автобусите преди и след пътуване;
Дезинфекция на автобуса по време на почивка;
Лица с висока температура или кашлица няма да бъдат допускани в автобуса. В този случай, агенцията няма да възстановява внесената сума от туристите;
В автобуса има дезинфектант, който всеки турист може да ползва.
Консумацията на храна в превозните средства е абсолютно забранена;
По време на пътуването в автобуса носете лични предпазни средства – маска, шлем, по желание – ръкавици. В автобуса има дезинфектант, който всеки пътник може да ползва.
Климатикът в автобуса може да се ползва само в режим вентилация.

За Вашето по-голямо спокойстви и сигурност, можете да се възползвате и от следните въможности:
  • да пътувате самостоятелно по-малка група (роднини, приятели, предприятие) с микробус. Минимален брой на пътуващите: 10 -12 души. За крайна цена, моля изпратете заявка.
  • да изберете да пътувате с Вашият личен автомобил. Като в този случай, пътуването и условията на програмата могат да бъдат потвърдени и изпълними при група от 25 души пътуващи с автобуса.


Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък (09.30-18.00ч.) 00359 2 980 2774; 00359 2 981 6583; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515