екскурзии до Албания

цяла АЛБАНИЯ...на един дъх
Скопие, Охрид, Круя, Тирана, Берат, Вльора, Гирокастра, Саранда, Бутринт

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
Цяла АЛБАНИЯ...на един дъх
Маршрут на пътуването: Скопие, Охрид, Дуръс, Круя, Тирана, Берат, Вльора, Гирокастра, Саранда, Бутринт
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски и 6 вечери
Дати на отпътуване: 18.09.2021

Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

1 ДЕН / СОФИЯ – СКОПИЕ – ОХРИД /
Отпътуване от Сoфия от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00 часа. Маршрут: София - Кюстендил - Гюешево - Скопие. Кратък престой в Скопие. Посещение на църквата „Св.Спас” и гроба на Гоце Делчев, разходка из Старата Чаршия. Възможност за обяд. Продължаване на пътуването към Охрид. Пристигане в Охрид вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / ОХРИД – ЕЛБАСАН - ДУРЪС /
Закуска. Пешеходна разходка в старата част на Охрид: църквите “Св.София”, “Св.Йоан-Канео”, “Св. Панталеймон”, ”Св. Богородица Перивлепта-Климент Охридски”, Духовното училище, Самуиловата крепост, Старият чинар. Отпътуване за Дурас. По пътя посещение на град Елбасан /древната Скампа/. Пристигане в района на Дуръс. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ДУРЪС – КРУЯ – ТИРАНА - ДУРЪС /
Закуска. Отпътуване за Дуръс - най-голямото пристанище на Албания и бивша нейна столица. Пешеходна разходка в центъра на града с разглеждане на останките на крепостната стена, най-големия Амфитеатър, Джамията Фатух. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег. Пешеходна разходка: през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. Панорамен тур: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ДУРЪС – БЕРАТ – ВЛЬОРА /
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Берат (UNESCO) „Градът на хилядите прозорци”, обявен за град-музей. Старoто име на града е било Антипатреа. Град Берат е издигнат на висок хълм над река Озуми, отличаващ се със своите стотици къщи с възрожденска архитектура и с десетки църкви с пъстри фасади и керамикопластична украса. Посещение на Стария град с величествените крепостни стени, със запазенaта църква и цитадела „Св. Троица”, в която през XVI век е работил известният зограф Онуфрий. Отпътуване за Вльора, известен като „Градът на героите”, защото именно тук са се водели едни от най – важните битки за свободата и независимостта на Албания. Тук е обявена независимостта на Албания от Османската империя. Днес градът е второто по големина пристанище на страната, както и предпочитан летен курорт. Пристигане във Вльора. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.

5 ДЕН / ВЛЬОРА – ГИРОКАСТРА – САРАНДА /
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Гирокастра (UNESCO), известен като „градът на хилядата стълби”, заради амфитеатралното си разположение, също така и родно място на Енвер Ходжа, дългогодишният авторитарен ръководител на Албания. Туристическа обиколка на Гирокастра: Стария базар, Крепостта над Гирокастра, Националния музей на оръжията, къщата на Енвер Ходжа, където сега се помещава Етнографския музей. Отпътуване за Саранда – градът на четиридесетте светци, разположен на брега на едноименен залив, срещу остров Корфу, на брега на Йонийско море. Настаняване в хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / САРАНДА – БУТРИНТ – САРАНДА /
Закуска. Отпътуване за Бутринт. Разглеждане на археологически обект Бутринт – древен римски град, заобиколен от омиротворяващата красота на едноименния национален парк. Събрал безброй артефакти от Бронзовата епоха до XIX в, включително обширни крепостни стени, амфитеатър, базилика, храмове и венециански замъци, този културно-исторически шедьовър е част от обектите в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Друга особено атрактивна забележителност край Саранда е замъкът Лекурси, „кацнал” върху доминиращия хълм на 2 км. от града. Построен през XV – XVI в. от Султан Сюлейман при инвазията му към Корфу, днес тази средновековна твърдина е приютил кокетно кафене, от което можете да се насладите на спираща дъха панорама към Саранда и Бутринт
Изворът на синьото око е естествен природен феномен, образуван насред течащата река. Водата му е колкото ледена, толкова и искрящо синя, наподобявайки същинско тюркоазеносиньо око. Известно е, че дълбочината му достига над 50 м., но въпреки водолазните проучвания, не е точно установена, тъй като според вярванията силата на водата е толкова голяма, че изтласка към повърхността всичко, устремило се към дъното. Можете да се уверите сами като хвърлите някое камъче. Връщане в Саранда. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН /САРАНДА – СОФИЯ /
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 569лв.  549 лв.  739 лв.  519 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 6 нощувки, 6 закуски, 6 вечери в хотели 3* в/в районите на Дуръс, Вльора, Саранда
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти:
Охрид: църквата Св.София - 100 MKD, църквата Св.Богородица - 100 MKD крепостна стена - 30 MKD
Дуръс - амфитеатър и археолофически музей - 300 LEK,
Круя - музей на Скендербег – 200 LEK
Тирана - Национален исторически музей – 200 LEK
Крепостта Берат - 250 LEK
Бутринт – вход 500 LEK
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪ Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062110000469/22.04.2021г. със срок на валидност 11.05.2021г. до 10.05.2022г.
Лимити на отговорност: 125 000 лева.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515