Национален парк ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, Национален парк КЪРКА и ДАЛМАТИНСКО КРАЙБРЕЖИЕ

Национален парк ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, Национален парк КЪРКА и ДАЛМАТИНСКО КРАЙБРЕЖИЕ
Загреб, Национален парк Плитвички езера, Задар, Национален парк Кърка, Сплит, Дубровник, Котор, Будва

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
Национален парк ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, Национален парк КЪРКА и ДАЛМАТИНСКО КРАЙБРЕЖИЕ
Маршрут на пътуването: Загреб, Национален парк Плитвички езера, Задар, Национален парк Кърка, Сплит, Дубровник, Котор, Будва
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски, 4 вечери
Дати на отпътуване: 21.09.2022Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик(с допълнително заплащане |
за да се потвърди е необходимо да има поне 15 души желаещи)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.30ч. Маршрут на пътуването: София - Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Туристическа програма в центъра на хърватската столица: площад „Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад „Каптол”.
Настаняване в хотел в/в района на Загреб или в Самобор. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР/
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватия. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Езерата се делят на Горни и Долни, като най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3,5-4 часа.
Продължаване за Задар. Туристическа програма в Задар.- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си - кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата.
Настаняване в хотел в района на Задар или Биоград на Мору. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /НАЦИОНАЛЕН ПАРК КЪРКА – СПЛИТ – НЕУМ /
Закуска. Отпътуване за Национален парк Кърка. Паркът обхваща обща площ от 109 километра от най-красивите участъци на река Крка и долната част на река Чикола. Най-голямата атракция на парка са великолепните му водопади, включително известните водопади Skradinski Buk, които са една от най-известните забележителности на Хърватия, представляващи каскада от 17 водопада с височина над 45 метра. Други атракции са малкият остров Visovac и водопадът Roski Slap. Екскурзията с лодка през парка (включена в цената на билета) е чудесен начин да видите голяма част от парка. Предстоят Ви възхитителни гледки и завладяващи разходки из красивите кътчета на парка, както и спиращи дъха водопади. Посещението на парка е около 4 часа.
Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива.
Вечерта настаняване в хотел в района на Неум. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /НЕУМ - ДУБРОВНИК - КОТОР/
Закуска. Отпътуване за Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти за които има входна такса. Туристите които не желаят да заплатят входните такси изчакват групата отвън пред всеки обект за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова.
Отпътуване за Черна гора. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като „най-южния фиорд”. Пристигане в Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Разходка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон.
Настаняване в хотел в района на Будва. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / БУДВА – СОФИЯ/
Закуска. Туристическа разходка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла Будванска Ривиера.
След обиколката отпътуване за България.
Пристигане в София късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 635лв.  620 лв.  795 лв.  565 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в/в района на Загреб
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в/в района на Задар или Биоград на Мору.
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3/4* в района на Неум.
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Будва
 • транспорт с туристически автобус 3*
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • местни екскурзоводи за обиколките в Загреб, Задар, Сплит, Дубровник
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД ЛЕВ ИНС (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси за забележителностите по програмата:
Плитвички езера - Април, Май и Октомври – 180 куни (24 евро) за възрастен | 50 kn (7 евро)за деца до 18 г.; Юни-Септември – 300 куни (40 евро) за възрастен |120 куни (16 евро) за деца до 18г.;
Национален парк Кърка - входна такса 110 kn.
входни такси в Дубровник – възрастен - 32 евро общо, дете до 14г. – 21 евро общо (включва Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишката катедрала, двореца Княжев двор),
билет за корабче до остров Локрум – 20 евро
Котор - входна такса в стария град – 1 евро
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 35 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062110000469/22.04.2021г. със срок на валидност 11.05.2021г. до 10.05.2022г.