екскурзии до Гърция

Древна ЕЛАДА – Микена, Атина, Делфи и още...
Делфи, Патра, Пиргос, Олимпия, Микена, Епидавър, Коринт, Атина, Халкида

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ДРЕВНА ЕЛАДА – Микена, Атина, Делфи и още...
Маршрут: Делфи, Патра, Пиргос, Олимпия, Микена, Епидавър, Коринт, Атина, Халкида
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски и 4 вечери
Дати на отпътуване: 29.04.2021, 20.05.2021, 29.09.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ –ДЕЛФИ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.30 ч. по маршрут София – Кулата – Солун – Катерини – Лариса – Ламия – Делфи. Кратки почивки за освежаване по пътя. Пристигане вечерта в Делфи, където според древните гърци се е намирал центърът на света. Настаняване в хотел в района на Делфи. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /ДЕЛФИ – ПАТРА - ПИРГОС - ОЛИМПИЯ/
Закуска. Туристическа програма в Делфи - разглеждане на Светилището и Храма на Аполон. Според гръцката митология храмът в Делфи е построен от самия бог Аполон, в чест на победата му над чудовището Питон. В храма пророкувала жрицата на Аполон – Пития, която станала по известна като Делфийският Оракул. Продължаваме към Патра – третия по големина град в Гърция. Туристическа програма в Патра – църквата „Св. Андрей Първозваний” – църквата е посветена на апостол Андрей, който е загинал мъченически именно в Патра. Църквата е построена 1908 г. по заповед на гръцкия крал с датски произход Георгиос I. Разглеждаме още останките от Римския амфитеатър и крепостта на Патра строена от император Юстиниан през VI в. и използвана до началото на XVIII в. Продължаваме към Пиргос – града се намира в района на западното крайбрежие на полуостров Пелопонес, като в превод името му значи „кула”, тъй като градът е възникнал около стара кула, която се е намирала в центъра му. Отпътуваме за Олимпия. Туристическа програма в града-светилище – именно на това място са се провеждали древните Олимпийски игри на всеки 4 години (както е традицията и днес). Игрите са провеждани в чест на Зевс, върховния бог в гръцката митология, който е обитавал митичната планина Олимп – именно заради това игрите са наречени Олимпийски. Там се намирало и най-голямото светилище на Зевс с неговата статуя висока 12 м., част от седемте чудеса на света. Отпътуване и настаняване в хотел в района на Пиргос или Олимпия. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ОЛИМПИЯ – МИКЕНА – ЕПИДАВЪР - КОРИНТ - АТИНА/
Закуска. Отпътуване за Микена, чийто останки се намират в близост до град Аргос, в източната част на полуострова. Градът на цар Агамемнон е познат от древногръцките митове и легенди, бил е един от най-важните културни центрове на древногръцката цивилизация, а днес е един от най-важните археологически обекти. Продължаваме за Епидавър – известен като родното място на сина на Аполон – Асклепий, богът-лечител. Разглеждане на театъра от 4 век пр.н.е. с около 15 000 места, известен със своята невероятна акустика. Отпътуване за Коринт, града е известен като „портата на Пелопонес” – разположен е на източната страна на полуострова и покрай града минава Коринтския канал – изкопан през XIX в. Туристическа програма в Стария Коринт – разглеждаме храмът на Аполон и Акрокоринт (акрополът на Древен Коринт). Панорамна обиколка през Новия Коринт – градът е преместен през втората половина на XIX в., след като земетресение разрушава по-голямата част от Стария Коринт. Новият Коринт е оживен икономически център, разположен между Атина и Пелопонес, което определя неговата значимост като транспортна връзка между двата региона. Продължаваме за Атина. Настаняване в хотел в Атина или района на Атина. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /АТИНА - ХАЛКИДА/
Закуска. Туристическа програма в Атина с местен екскурзовод: Арката на Адриан, построена през 131 г. пр. Хр и наречена на римския император Адриан, Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола, Президентският дворец; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”, Олимпийския Стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри. Посещение на Акропола с неговите архитектурни шедьоври - Пропилеите и Храма на Атина Палада. Свободно време с възможност за посещение на Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства. Отпътуване за Халкида. Настаняване в хотел в района на Халкида. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ХАЛКИДА - СОФИЯ/
Закуска. Туристическа програма в Халкида - градът е разположен точно срещу пролива, който отделя острова от континента – това е най-тесният пролив в света, само 40 м. На това място се случва едно уникално природно явление, на всеки 6 часа течението сменя посоката си. Името на града произлиза от гръцката дума “halkos”, което е наименованието на химичния елемент „мед”. В древността ценният метал е бил добиван в мините близо до града. В Халкида може да видите останките от древния акведукт, църквата Св. Параскева, построена от Венецианците през XIV в., джамията от XV в. и турската крепост Карабаба, построена от Османската империя през XVII в., за да пази града от Венецианските нападения. Отпътуване към България по маршрут Ламия – Лариса – Катерини – Солун – Кулата – София. Пристигане в София късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни)
 549лв.  520 лв.  669 лв.  479 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Делфи
1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Пиргос или Олимпия
1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Атина
1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря хотел 3* в района на Халкида
Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
Водач от фирмата организатор;
Екскурзоводско обслужване;
Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • туристическа такса : от 01.01.2018 в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която в зависимост от категорията на хотела е в размер от 0,5 евро до 4 евро на стая на вечер. Заплаща се лично от туриста на място в хотела.
  • входни такси на туристическите обекти по програмата: Акрополът – 20 евро, Археологически музей – 5 евро, храма на Посейдон – 8 евро, Делфи – 12 евро, Микена – 12 евро,
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване.
  • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515