ОЧАРОВАНИЕТО НА ЮЖЕН ТИРОЛ И ВЕЛИЧИЕТО НА ДОЛОМИТИТЕ - Ванада Турс

ОЧАРОВАНИЕТО НА ЮЖЕН ТИРОЛ И ВЕЛИЧИЕТО НА ДОЛОМИТИТЕ
Любляна, Тревизо, Тренто, Мерано, замъка Траутмансдорф, Болцано, езерото Гарда, Рива дел Гарда, Загреб

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ОЧАРОВАНИЕТО НА ЮЖЕН ТИРОЛ И ВЕЛИЧИЕТО НА ДОЛОМИТИТЕ
Маршрут на пътуването: Любляна, Тревизо, Тренто, Мерано, замъка Траутмансдорф, Болцано, езерото Гарда, Рива дел Гарда, Загреб
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски и 1 вечеря
Дати на отпътуване: 29.04.2021, 19.05.2021, 23.06.2021, 02.09.2021, 29.09.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН: СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА
Отпътуване в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Пристигане вечерта в Любляна и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН: ЛЮБЛЯНА – ТРЕВИЗО - ТРЕНТО
Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Любляна - Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов и църквата Св.Франциск. Отпътуване за Тревизо. Очарователен град в Източна Италия. Средновековната част на града е изпълнена с малки улички и канали на протичащата през града река Силе. На мястото, където реките Канян и Силе се вливат в една, се намира мостът Данте, който е изграден в чест на споменаването на Тревизо в "Божествена комедия". Кратка обиколка на центъра на града – площада на Синьорите, катедралата „Св. Петър”, сградата на Кметството и каналите над река Силе. Свободно време. Продължаваме по пътя към Тренто, пристигане в следобедните часове. Тренто е малък град в Северо-Източна Италия в долината на река Адидже, Южно от Алпите. Градът има добре развита търговия и туризъм, като също така е важен образователен и научен център. Сред по-известните забележителности в града са площада Дуомо, фонтана на Нептун, Преторианския дворец и катедралата „Св. Вигилий”. Настаняване в хотел в района на Тренто или Болцано. Нощувка.

3 ДЕН: ТРЕНТО – МЕРАНО – ЗАМЪКА ТРАУТМАНСДОРФ – БОЛЦАНО
Закуска. В 9:00 ч. отпътуване за прекрасния град Мерано, разположен в долината на река Адидже, на 25км. северозападно от град Болцано. Между 1418г. и 1848г. е официалната столица на графство Тирол, а през 19 век става известен като планински курорт с минерални бани. Разходка в историческата част на града – каменният мост на Щейнернер, Виа Портици, катедралата „Св. Никола” от XV в., Замъка на Сигизмунд. Продължаваме към замъка Траутмансдорф - лятна резиденция на австрийската принцеса Елизабет (Сиси) - където ще посетим замъка, великолепната му ботаническа градина и Туризеума - музея на Туризма на област Южен Тирол. Отпътуване за Болцано – столицата на провинция Южен Тирол. Разходка в старата градска част: централния площад Валтер, Готическата катедрала от XI в. „Успение Богородично”, търговската улица Лаунбегасе / Виа Портици със средновековните аркади . Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: ТРЕНТО – ЕЗЕРОТО ГАРДА - РИВА ДЕЛ ГАРДА - ЗАГРЕБ
Закуска. Отпътуване за Рива дел Гарда – перлата на езерото Гарда. Разположен на северния бряг на езерото, с мек средиземноморски климат, широки слънчеви плажове и красиви панорамни гледки, Рива дел Гарда е истински средиземноморски остров, в подножието на Доломитите. Централната част на градчето ще ви очарова със своите сгради и архитектура, свидетели на древна история и минало богато на култура и изкуство. В минали времена, градът е бил популярен сред аристокрацията и културния елит, бил е домакин на известни имена като Ницше, Кафка и братята Ман. В наши дни е един от най-предпочитаните и посещаваните курорти на езерото Гарда. Разходка по тихите и спокойни улички на централната част и красивата крайбрежна алея. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в района на Загреб.

5 ДЕН: ЗАГРЕБ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 545лв.  525 лв.  645 лв.  495 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка с 1 закуска в хотел 3* в Любляна
2 нощувки с 2 закуски в хотел 3* в района на Тренто или Болцано
1 нощувка с 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Загреб
Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
Водач от фирмата организатор;
Екскурзоводско обслужване;
Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси за туристическите обекти: замъка Траутмансдорф (10 евро + 6 евро гид)
Градска такса (city tax) за хотелите в Италия - при настаняване в хотел 3* е 2 евро на човек на нощувка, при настаняване в хотел 4* е 3 евро на човек на нощувка. Заплаща се лично от туристите на рецепцията на хотелите.
Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване;
Доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515