екскурзии до Италия

ЧИНКУЕ ТЕРЕ – С ДЪХ НА НЕПОЗНАТО
Загреб, Генуа, Риомаджоре*, Манарола*, Корнилия*, Вернаца*, Монтеросо*, Венеция

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ЧИНКУЕ ТЕРЕ – С ДЪХ НА НЕПОЗНАТО
Маршрут: Загреб, Генуа, Риомаджоре*, Манарола*, Корнилия*, Вернаца*, Монтеросо*, Венеция
Продължителност: 6 дни/5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски,
Екскурзия без нощен преход
Дати на отпътуване: 04.05.2021; 21.09.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/ .
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.30ч. Маршрут: София - Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобед. Туристическа програма в центъра на хърватската столица: площад „Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад „Каптол”. Настаняване в хотел в /в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ЛИГУРСКА РИВИЕРА/
Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане в района на Лигурска Ривиера - един от най-малките региони в Италия, но за сметка на това гъсто населен. Лигурско море е част от Средиземно море, между Италианската Ривиера и островите Корсика и Елба. Граничи с Италия, Франция, Монако, и с Тиренско море. Най-забележителният град в този регион е Генуа. Северозападният бряг е прочут със своята живописна красота и благоприятен климат. Настаняване в хотел. Нощувка на Лигурска ривиера.

3 ДЕН /ГЕНУА/
Закуска. Отпътуване за Генуа – столицата на Лигурия. Разходка в централната част на най-значимият град на Италианската Ривиера: площада Ферари (Piazza De Ferrari), на който се намира операта Тeatro Carlo Felice и Дворецът на Дожовете (Palazzo Ducale). Друга забележителност, която си заслужава да се види, е катедралата Сан Лоренцо, чиито основи са положени през 4-5 век, но е завършена едва през 17 век във великолепен римски стил. Не по-малко очарователен е и Музеят за ориенталски изкуства, който притежава най-голямата колекция, свързана с ориенталски изкуства в Европа. Старото пристанище (Porto Antico) може би е най-доброто място за любуване на красивия залез над Лигурско море. Свободно време за посещение на атрактивният аквариум - Aquario di Genova. Построен през 1992 година, той се врязва направо в морето и предоставя прекрасната възможност да се съзерцават многообразни морски представители като делфини, акули и пингвини. Тук се издига и най-древният пристанищен фар (Torre della Lanterna), върху които може да се види изрисуван символът на Генуа. До върхът му водят 375 стъпала, но усилието, което ще ви е нужно, за да ги изкачите ще бъде възнаградено с гледка показваща цялата прелест на града. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН /ЧИНКУЕ ТЕРЕ*/
Закуска. Свободно време или по желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Чинкуе Тере - или в превод от италиански Пет земи. И петте селца (Риомаджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца и Монтеросо) са пъстри и подредени. Разположени са терасовидно по стръмните склонове над морето. Разноцветните къщи, накацали по стръмните улички, привличат погледа ви отдалеч.
Отпътуване с автобуса за градчето Леванто – нашата врата към Ченкуе Тере, за да се качим на местния влак , който свързва всички пет села в националният парк.
Риомаджоре - най-южната точка на Чинкуе Тере. От там до следващото село – Манарола, в продължение на 1,5 км се вие Пътеката на любовта (Via dell'Amore). Романтичната пътека е прокопана в скалите през 1928 г. за удобство на жп работниците. Носете си катинарче, за да заключите любовта си.
Манарола - Тук се намира Барът на любовта (Bar dell'Amore) - с красива гледка към морето, с тераса на ръба на скалата.
Корнилия - Разположено високо на скала, това село ви предлага страхотни гледки към спокойно плискащите се вълни на Лигурско море. Тъй като се намира на средата на пътя, е подходящо за почивка, кафе и обяд. Манарола - Корнилия: 3 км.
Вернаца - При Вернаца можете да слезете до брега, да се разходите сред рибарските лодки - цветни колкото и къщите. По пътя Корнилия - Вернаца (3,5 км) се намира най-високата точка от пътеката - 208 м.
Монтеросо (Монтеросо ал маре) - разполага и с чудесен плаж със ситен чакъл. Вернаца - Монтеросо (3,5 км) е най-стръмната част на пътеката.
Връщане до Леванто с влак и отпътуване с автобуса към хотела. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

5 ДЕН /ГЕНУА – ВЕНЕЦИЯ–ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО/
Закуска. Отпътуване за района на Венеция. От Пунта Сабионе се придвижваме с корабче до Венеция. Пешеходна обиколка: площада “Сан Марко” с едноименната базилика, Кулата Сансовино, Двореца на Дожите и Моста на Въздишките, Часовниковата кула, Моста “Риалто” с пазара за сувенири. Свободно време. Връщане с корабчето до Пунта Сабионе. Нстаняване в хотел в курорта Лидо ди Йезоло. Нощувка.

6 ДЕН /ВЕНЕЦИЯ – СОФИЯ/
Ранна закуска. Отпътуване за България. Късно през нощта пристигане в София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 580лв.  560 лв.  735 лв.  520 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в Загреб
• 3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в района на Лигурска ривиера,
• 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в Лидо ди Йезоло)
• транспорт с туристически автобус 3*(минибар, климатик, DVD)
• водач от фирмата организатор
• екскурзоводски услуги
• групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец /за лица над 65 годишна възраст има доплащане/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• билет за корабче до Венеция,– 20 евро (задължително)
• входни такси, билети и слушалки за туристическите обекти:
• във Венеция – Корабче по Канале Гранде – 6.50 евро, Двореца на Дожите – 16 евро, Базиликата Сан Марко – 2 евро, Кулата Сан Марко – 8 евро, слушалки – 1.50 евро
• Целодневна екскурзия по желание до Чинкуе Тере - 37 евро /цената включва билет за влак за петте села/
• Сити такса за хотелите в Италия /заплащат се на рецепцията на хотелите/
• доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
• доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515