екскурзии до Италия

ЛАЗУРЕН БРЯГ Любляна, Милано, Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Верона, Загреб
Любляна, Милано, Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Верона, Загреб

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ЛАЗУРЕН БРЯГ
Маршрут: Любляна, Милано, Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Верона, Загреб
Продължителност: 6 дни/5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски
Дати на отпътуване: 04.05.2021; 21.09.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН / СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА /
Отпътуване от София в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Пристигане в Любляна вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка - Любляна.

2 ДЕН / ЛЮБЛЯНА – МИЛАНО /
Закуска. Туристическа програма в пешеходната зона на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Отпътуване за Милано. Туристическа програма в Милано: площад Дуомо, Миланската катедрала, галерията Виктор Емануел, Миланската скала, замъка Сфорца. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка - Милано.

3 ДЕН / МИЛАНО – КАН – НИЦА /
Закуска. Отпътуване за Кан. Туристическа програма в града на киното - Кан. Разглеждане на забележителностите: булевард Кроазет, Фестивалната палата, прочутия хотел Карлтън, Алеята на славата. Продължаване за Ница. Разглеждане на първия модерен курорт на европейската аристокрация: Английската алея, площад Масена, хотел Негреско. Настаняване в хотел в района на Ница. Нощувка - Ница

4 ДЕН /МОНАКО – МОНТЕ КАРЛО - ВЕРОНА/
Закуска. Отпътуване за Монако - туристическа програма: Океанографския Музей на Жак-Ив Кусто, Катедралата с гроба на Грейс Кели, Двореца на Фамилия Грималди. Разглеждане на Монте Карло: Част от трасето на Формула 1, което преминава през Монако с трудния завой Фибата, Казиното, Гранд хотел Париж и Ботаническия Парк. Отпътуване от Монако ранният следобед. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка - Верона

5 ДЕН ВЕРОНА – ЗАГРЕБ
Закуска. Туристическа програма в градът на Ромео и Жулиета - пешеходна разходка с разглеждане на забележителностите: Арена ди Верона, площад “Бра”, къщата на Жулиета, Площад „Ербе”, улица Мацини, Кметството. На обяд отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка - Загреб.

6 ДЕН / ЗАГРЕБ - СОФИЯ/
Закуска. Панорамен тур на хърватската столица. Пешеходна туристическа програма: площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад Каптол, улица Илица. Горни град, църквата Св.Марк. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 610лв.  590 лв.  760 лв.  550 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в/в района на Любляна
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в района на Милано
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в района на Ница
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в района на Верона,
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в Загреб
- транспорт с туристически автобус 3*
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец /за лица над 65 годишна възраст има доплащане/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси за музеите и обектите посещавани по програмата:
Верона – Арена ди Верона – 6 евро, Къщата на Жулиета – 6 евро
Монако - вход в Монако – 7 евро /задължително/, Двореца – 8 евро
- туристическа такса за нощувките в Италия - при настаняване в хотел 3* е 2 евро на човек на нощувка, при настаняване в хотел 4* е 3 евро на човек на нощувка. Заплаща се лично от туристите на рецепцията на хотелите.
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева.

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515