КРАЛСКИ КРАКОВ

КРАЛСКИ КРАКОВ - Банска Бистрица, Краков, Освиенцим*, мина Величка, Будапеща
Банска Бистрица, КРАКОВ, Освиенцим*, мина Величка, Будапеща

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
КРАЛСКИ КРАКОВ
Маршрут на пътуването: Банска Бистрица, Краков, Освиенцим*, мина Величка, Будапеща
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски
Дати на отпътуване: 27.04.2021, 12.06.2021, 04.09.2021, 02.10.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – УНГАРИЯ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 05.30ч. Пътуване през Сърбия и Унгария. Привечер настаняване в хотел в Унгария в района около Будапеща. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН /УНГАРИЯ - БАНСКА БИСТРИЦА - КРАКОВ/
Закуска. Отпътуване за Словакия. Пристигане в Банска Бистрица около обяд. Пешеходна разходка в централната част на града: Главния площад, Часовниковата кула, църквата Св.Францис, Фонтана, Двореца на Епископите, Замъка Барбакан, Къщата на Турзо, църквата Дева Мария. мемориала на словашкото национално въстание, църквата Светия Кръст. Свободно време за обяд. Отпътуване към Краков – бившата столица на Полша, а сега нейн културен център. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН КРАКОВ
Закуска. Туристическа програма в Краков, чиято стара част се намира в списъка за световно културно наследство на Юнеско от 1978г.: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski): търговската улица Гроцка ще ни изведе на Главния площад (Rynek Glowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукйенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След площада ще продължим по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка или посещения по интереси. Нощувка.

4 ДЕН / КРАКОВ – Освиенцим* /
Закуска. Свободно време в Краков или по желание допълнителна екскурзия до Освиенцим за посещение на някогашния нацистки концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау (сега паметник-музей под закрилата на Юнеско). Укрепените стени, бодлива тел, платформи, казарми, бесилки, газови камери и фурни за кремация свидетелстват за начина, по който нацистите подхождат към геноцида в бившия концентрационен лагер на смъртта Аушвиц Биркенау (Auschwitz Birkenau ), който е най-голям в Третия райх - 1,5 милиона души, сред които много евреи, са били държани в условия на системен глад, измъчвани и убивани. Този лагер е символ на жестокостта, проявявана към други човешки същества през двадесети век.
Връщане в Краков.
Нощувка.

5 ДЕН /КРАКОВ - МИНА ВЕЛИЧКА – КРАКОВ/
Закуска. Отпътуване за известната солна мина Величка (включена в списъка на Юнеско) eксплоатирана в продължение на около 900 години. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Много известни личности посещават мината от създаването и – Коперник, Гьоте, Сара Бернар, Менделеев. Галериите, пещерите са пълни със скулптори от солни кристали изработени с невероятно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Тази мина е чудесният пример, как природа и човек могат да направят нещо наистина красиво.
Връщане в Краков. Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН /КРАКОВ – БУДАПЕЩА/
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Пристигане в ранния следобяд. Панорамна обиколка на града: мостовете на р.Дунав, Парламента, площада на Героите, паметниците на Св.Ищван и Св.Троица. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща “Ваци”. Настаняване в хотел в Будапеща. Свободно време. Нощувка.

7 ДЕН/БУДАПЕЩА – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 565лв.  530 лв.  720 лв.  445 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 6 нощувки и 6 закуски в хотели 3* (1 в Унгария, 4 в/в района на Краков, 1 в Будапеща)
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за забележителности: (1€ = 4.4PLN) солната мина Величка – 69 PLN (включва входна такса и местен екскурзовод); замък Вавел – представителни стаи 18 PLN, музея в Катедралата Вавел – 12 PLN, базиликата Св.Мария – 6 PLN
 • екскурзия до Аушвиц, Освиенцим – 15 евро (организира се при група минимум 20 души, заявява се предварително)
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515