екскурзии до Словакия

ПРАГА, БУДАПЕЩА, БРАТИСЛАВА, ВИЕНА

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ПРАГА, БУДАПЕЩА, БРАТИСЛАВА, ВИЕНА
Маршрут на пътуването: Будапеща, НИТРА, Братислава, Бърно, Прага, Виена, Белград
Продължителност на пътуването: 8 дни /7 нощувки
Включен пансион: 7 закуски, 6 вечери
Период на пътуването: 01.05.2021, 18.09.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – БУДАПЕЩА/ - 780 km
Отпътуване от София в 06:00ч от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване с кратки почивки през Сърбия и Унгария. Пристигане в Будапеща. По желание - разходка с корабче по Дунав. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН / БУДАПЕЩА – НИТРА - БРАТИСЛАВА / - 260 km
Закуска. Туристическа програма в старата част на града – Буда: Рибарските кули, Двореца, църквата “Св.Матияш”, хълма и паметника на Св.Гелерт. Туристическа програма в новата част на града - Пеща: панорамна обиколка с автобуса: мостовете на р. Дунав, Парламента, площада на Героите, паметниците на Св.Ищван и Св.Троица. Отпътуване за Нитра – смятан за най-старият град на Словакия. Разглеждане на Замъкът Нитра с катедралата и паметника на Светите братя Кирил и Методий. Продължаваме за Братислава - Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / БРАТИСЛАВА - БЪРНО - ПРАГА / - 420 km
Закуска. Напускане на хотела и обзорна туристическа обиколка на централната част на Братислава: Братиславския Храд, Хвиездеславовия площад със старата сграда на операта, Главния площад (Hlavne namestie), Михалската порта (Mihalska brana), Готическата катедрала Свети Мартин. Отпътуване за Бърно. Кратък престой в Бърно с разходка в историческия център: Катедралата Св.Св. Петър и Павел, Храм Мария Магдалена, Двореца Дитрихщайн, Менинската порта. Отпътуване за Прага. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ПРАГА /
Закуска. Туристическа програма в Прага: Страховски манастир, Лоретанске намести, Пражкия дворец, Храдчански намести, готическата катедрала Св.Вит с параклиса Св.Вацлав и гробници на много Бохемски крале, Стария Кралски дворец, двореца Шварценберг, двореца на Архиепископа, базиликата Св.Георги, Черната кула, слизане в Мала страна, двореца Валенщайн, църквата Св.Николай, Малостранске намести, през Карловия мост преминаваме в Старе место, Старата кула на моста, паметника на Карл IV, Карлова улица, Староместске намести с Часовниковата кула „Орлой” с известният астрономически часовник, Тинската църква, паметника на Ян Хус, Еврейския квартал, Вацлавске намести, Националния музей, Националния театъра, Барутната кула. Свободно време. По желание разходка с корабче по река Вълтава. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / ПРАГА – ВИЕНА / - 340 km
Закуска. Отпътуване за Виена. Пристигане следобяд. По желание на групата - посещение на двореца Шьонбрун - лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена /необходима е предварителна заявка /. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / ВИЕНА /
Закуска. Обзорна туристическа обиколка на Виена с местен екскурзовод: площад Мария Терезия и Рингщрасе, с великолепни сгради, Художествено-историческия и Природно-историческия музеи, Хофбург - царската резиденция на Хабсбургите, с нейните площади и вътрешни дворове; площада Грабен с колоната на Чумата; готическата катедрала Свети Стефан – един от символите на Виена; двореца Белведере, лятната резиденция на Евгений Савойски в стил барок, където от парка се открива красив изглед към Виена, Парламента, Театъра , Кметството, Университета, Държавната опера, прочутата сграда на Хундертвасер и др. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / ВИЕНА – БЕЛГРАД / - 620 km
Закуска. Отпътуване за Белград. Пристигане късният следобяд. Настаняване в хотел. По желание разходка с корабче по река Дунав. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / БЕЛГРАД - СОФИЯ / - 400 km
Закуска. Панорамна обиколка на Белград с автобуса – Площад “Теразие”– търговския център на града, новата сграда на Скупщината (Парламента), улица “Крал Милан”, площад “Славия”, катедралният храм "Св. Сава" – най-големия православен храм на Балканите, улица “Крал Милутин”, булевард “Крал Александър, Площада на Републиката. Отпътуване за София, пристигане вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 795лв.  795 лв.  1040 лв.  695 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Будапеща
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2*/3** в Братислава
 • 2 нощувка със закуски и вечери в хотел 2*/3*в Прага
 • 2 нощувка със закуски и вечери в хотел 2*/3*в/в района на Виена
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Белград
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти:
Виена: Двореца Шьонбрун /заявява се и се заплаща предварително/: Империал тур – 14.50 евро /към декември 2019/, слушалки по време на обиколката във Виена – 2,50 евро (задължително)
Прага: слушалки за обиколката в Прага – 2.50 евро (задължително); Пражки храд – комбиниран билет за Кралския дворец, катедралата в.Вит, базиликата Св.Георги, Златната уличка с кулата Далиборка - 250 CZK, аудио гид – 350 CZK
 • разходка с корабче по Дунав /в Будапеща/ - 15 евро на човек при група 30 души
 • разходка с корабче по река Вълтава – 20 евро (при група 30 души)
 • разходка с корабче по Дунав /в Белград/ - 15 евро на човек при група 30 души
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред граничната полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията – 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515