екскурзии до Словения

КРИСТАЛНИТЕ ЕЗЕРА НА АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ
Любляна, езерото Блед, Фелден и езерото Вьортерзее, Залцбург, двореца Хелбрун, езерото Мондзее, Сейнт Волфганг и езерото Волфгангзее, Сейнт Гилген, Бад Ишъл, Халщат и езерото Халщатзее, Марибор

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
КРИСТАЛНИТЕ ЕЗЕРА НА АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ
Маршрут на пътуването: Любляна, езерото Блед, Фелден и езерото Вьортерзее, Залцбург, двореца Хелбрун, езерото Мондзее, Сейнт Волфганг и езерото Волфгангзее, Сейнт Гилген, Бад Ишъл, Халщат и езерото Халщатзее, Марибор
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски
Дати на отпътуване: 28.04.2021, 23.05.2021, 19.06.2021, 04.09.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Вечерта пристигане в района на Любляна. Настаняване в хотел в/в района на Любляна. Нощувка.

2 ДЕН /ЛЮБЛЯНА – ЕЗЕРОТО БЛЕД - ФЕЛДЕН И ЕЗЕРОТО ВЬОРТЕРЗЕЕ – ЗАЛЦБУРГ /
Закуска. Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Кратка фото-пауза. Отпътуване за езерото Вьортерзее. Разходка в градчето Фелден, един от най-популярните курорти в Австрия, разположен на западния бряг на езерото. Фелден ам Вьортерзее („Върба над езерото”) привлича множество туристи със своя модерен и аристократичен стил и прекрасно устроено и поддържано крайбрежие с дълга променада. Отпътуване за Залцбург. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН /ЗАЛЦБУРГ - двореца ХЕЛБРУН /
Закуска. Пешеходна разходка в родния град на Моцарт и един от най-красивите градове на Средна Европа: Катедралата, Францисканския манастир, двореца на архиепископите, родната къща на Моцарт, парка и двореца Мирабел. Свободно време.
След обяд пожелание посещение на двореца Хелбрун, разположен в близост до Залцбург, изграден от архиепископ Маркус Ситикус като дворец за наслада и забавление. Архитект Солари според желанието на архиепископа е изградил дворец с множестово фонтани, езера и статуи и двор в който каменните плочи активират водни струи или бликването на фонтан. Този воден дворец е изграждан в продължение на години и свидетелства за ексцентръчността на архиепископа.
Връщане в хотела в Залцбург. Нощувка.

4 ДЕН /ЗАЛЦБУРГ – ЕЗЕРОТО МОНДЗЕЕ – СЕЙНТ ВОЛФГАНГ – ЕЗЕРОТО ВОЛФГАНГЗЕЕ – СЕЙНТ ГИЛГЕН – БАД ИШЪЛ /
Закуска. Отпътуване за езерото Мондзее и посещение на едноименното градче: готическата базилика Св. Михаел от 15в.. Отпътуване за езерото Волфгангзее и живописното градче Сейнт Гилген – родно място на майката на Моцарт. Разходка по живописните улички и малки площади с фонтани, къщата на майката на Моцарт, църквата Св.Егидий. Отпътуване за царския град Бад Ишъл – предпочитано място за почивка от династията на Хабсбургите. Разглеждане на Царската вила, лятна резиденция на Франц Йозеф и императрица Сиси, разходка през големия парк до известната сладкарска къща Заунер. Свободно време за кафе или сладкиш. Настаняване в гастхауз в района на Бад Ишъл или Халщат. Нощувка.

5 ДЕН / ХАЛЩАТ - ЕЗЕРОТО ХАЛЩАТЗЕЕ /
Закуска. Селището Халщат е живописно разположено на западния бряг на езерото Халщатзее. От мнозина е смятано за едно от най–красивите места на света, дори е наричан „Перлата на Австрия. Открай време основния поминък на местното население е добива на сол. Свободно време за спокойна разходка из тихите улички на града, разглеждане на сувенирните магазинчета или снимки. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района на Марибор. Нощувкка.

6 ДЕН / МАРИБОР – СОФИЯ/
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието. Мариборски град. Отпътуване за България. Пристигане в София през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 605лв.  605 лв.  735 лв.  555 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в района на Любляна
- 2 нощувки, 2 закуски в хотел 2/3* в района на Залцбург
- 1 нощувка, 1 закуска в хотел 2/3* или хотел-пансион в района на Бад Ишъл или Халщат
- 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в района на Марибор
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за туристически обекти: двореца Хелбрун – 12.50 евро, къщата на Моцарт – 11 евро, Горен Залцбург 14 евро
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515