екскурзии до Сърбия

БАНАТСКА ОБЛАСТ Смедерево, Тимишоара, Сегед, езеро Палич, Суботица, Нови Сад
Тимишоара, Сегед, езеро Палич, Суботица, Нови Сад

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
БАНАТСКА ОБЛАСТ
Маршрут: Смедерево, Тимишоара, Сегед, езеро Палич, Суботица, Нови Сад
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски и 3 вечери
Дати на отпътуване:21.05.2022, 16.06.2022, 03.09.2022, 22.09.2022, 13.10.2022,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.


Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – СМЕДЕРЕВО – ТИМИШОАРА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00 ч. Маршрут: София – Смедерево. Града е областен център и се намира на брега на река Дунав. В Смедерево се намира един от най-големите стоманодобивни заводи в Сърбия. Разглеждаме Смедеревската крепост –крепостта е строена през XV в. от местния деспот Георги Бранкович. Крепостните стени са изградени по подобие на тези в Константинопол. В крепостта се е намирал т. нар. Мали град (вътрешния укрепен град), монетарница, казарми, скриптории и двореца. Само 20 г. след завършването на крепостта, тя е превзета от Османската империя през 1459 г. Продължаваме за Тимишоара. Градът е известен с прозвището си „малката Виена”, тъй като центърът на града напомня този на Виена. Настаняване в хотел в Тимишоара. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН /ТИМИШОАРА/
Закуска. Туристическа програма в град Тимишоара – централния площад с колоната на Света Троица издигната в памет на жертвите на чумната епидемия, католическата катедрала „Св. Георги”, Операта, Театърът, площадът на Свободата – най-стария площад в града, където може да видите запазени сгради от XVIII в. Площадът на Победата, където може да видите копие на статуята на Вълчицата майка с Ромул и Рем – подарена на града от Рим през 1926 г. Посещаваме и Замъкът на Януш Хуниади, където днес се намира Историческия музей на Банат. Сградата на музея е построена през XV в. от унгарския благородник Януш Хуниади. Завършваме обиколката с най-високата църква в цяла Ромъния (83 м.) - Митрополиткстака православна катедрала. Свободно време в Тимишоара. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ТИМИШОАРА – СЕГЕД – езеро ПАЛИЧ – СУБОТИЦА/
Закуска. Отпътуваме за Унгария. Пристигаме в град Сегед, четвъртият по големина град в Унгария и най-големият в регион Южен Алфьолд. През града минава река Тиса. Туристическа програма в Сегед: посещение на великолепната катедрала Вотив разположена на площад Дом - този впечатляващ религиозен храм е издигнат като благодарствен дар след голямо наводнение в града. Посещаваме Голямата синагога - една от най-големите в Европа, централния площад Сечени и крайбрежния парк Варкерт. Отпътуване за Суботица.Посещение на Паличко езеро дълго 8 км. Кратка разходка сред прекрасната природа. Настаняване в хотел в района на Суботица. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / СУБОТИЦА – НОВИ САД – СОФИЯ/
Закуска. Туристическа програма в Суботица. Най-северния град на Сърбия е разположен на 10 км от границата с Унгария. Градът ще ви плени с уникалната си архитектура – смесица от няколко стила, оставили своето отражение през вековете. Ще видим: сградата на Кметството, изградена в началото на двадесети век, католическата катедрала „Света Тереза”, сградата на Народния театър, Синегогата, Картинната галерия, Градската библиотека и Паметникът на жертвите от фашизма. Отпътуване за Нови Сад – столица на област Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепоста Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Отпътуване за България. Пристигаме в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
Човек в двойна стая Трети възрастен в стая Единична стая Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни)
415 лв. 400 лв. 495 лв. 345 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 2 нощувки с включени 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Тимишоара
  • 1 нощувка с включена 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3*в района на Суботица
  • Транспорт с туристически автобус 3*
  • Водач от фирмата организатор;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*Входни такси на туристическите обекти по програмата;
*Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062110000469/22.04.2021г. със срок на валидност 11.05.2021г. до 10.05.2022г.