НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

РАЗЛИЧНАТА УНГАРИЯ: Нови Сад, Будапеща, Гьор, Панонхалма, Гьодьольо, Егер, Мишколц, Дебрецен, Орадя, Вършац
Нови Сад, Будапеща, Гьор, Панонхалма, Гьодьольо, Егер, Мишколц, Дебрецен, Орадя, Вършац

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
РАЗЛИЧНАТА УНГАРИЯ
Маршрут на пътуването: Нови Сад, Будапеща, Гьор, Панонхалма, Гьодьольо, Егер, Мишколц, Дебрецен, Орадя, Вършац
Продължителност: 7 дни /6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски, 4 вечери
Дати на отпътуване: 27.04.2021, 12.06.2021, 04.09.2021, 02.10.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – НОВИ САД - БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Маршрут: София – Белград – Нови Сад - Будапеща. Кратка спирка в Нови Сад – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепостта Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепостта е наречена Гибралтар на Дунав. Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / БУДАПЕЩА/
Закуска. Туристическа програма в Будапеща: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан, въжения мост Сечени, Рибарските кули, църквата Св.Матияш, Кралския дворец, Цитаделата, моста Ержебет, улица Ракоци, улица Ваци. Свободно време. По желание разходка с корабче по Дунав (срещу доплащане). Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /БУДАПЕЩА – ГЬОР – АБАТСТВОТО В ПАНОНХАЛМА - БУДАПЕЩА/
Закуска. Отпътуване за Гьор. Разходка в центъра на града: Епископският дворец, Катедралата, Кметството. Свободно време. Отпътуване за Панонхалма за посещение на Бенедиктинското абатство извисяващо се на хълма над града и леко доминиращо в околния панонски пейзаж. Манастирът на абатството носи името на унгарския светец и покровител на страната Свети Мартин. От своето създаване през 13 в. Абатството играе изключително важна религиозна и културна роля, чието влияние продължава и до днес. Заради своята древна история и културен подем Абатството в Панонхалма е включено в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство.
Връщане в хотела в Будапеща. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /БУДАПЕЩА – ГЬОДЬОЛЬО – ЕГЕР - МИШКОЛЦ/
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Гьодьольо, където се намира лятната резиденция на императрица Елизабет /Сиси/. Възможност за посещение на двореца или разходка. Продължаване за Егер - еднa от най-популярните туристически дестинации в Унгария. Разположен в североизточната част на страната, градът е богат на исторически паметници и известен със своите вина и лечебни извори. Разходка в центъра на града: Катедралата, Архиепископският дворец, Кметството, площадът на Добо и градската крепост, благодарение на която са отблъснати атаките на Османската империя през 1552 г., с което се предотвратява окончателното завладяване на Унгария.
Отпътуване за Мишколц, четвъртия по големина град в Унгария – около 160 хиляди души. Градът носи името си от маджарското племе Мишколц, което се е заселило по тези земи. Първото споменаване на града е през XIII в. По времето на Социализма града е голям индустриален център – произвежда се стомана.
Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ДЕН /МИШКОЛЦ - Термалната пещера в Мишколцтаполца* /
Закуска. Туристическа програма в Мишколц - Ортодоксалната синагога, Националния театър на града, Православният църковен музей, в който се съхранява иконата „Черната Мадона от Казан”, дар за църквата от Екатерина Велика, Дървената църква, замъка “Диосгьори”, разположен в едноименния квартал на Мишколц. Следобед свободно време по желание за СПА в Термалната пещера в Мишколцтаполца. Пещерата е разположена на около 7км. от центъра на града и представлява минерална баня в естествена пещера, формирана в продължение на хиляди години. Водата е с температура около 30°C и е известна с лечебните си свойства, а поради ниското съдържание на сол, хората могат да се къпят в нея много по-дълго време. Пещерата и нейния лечебен извор са били известни още от древността, но мястото се популяризира едва през XVI-XVII век.
Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН / МИШКОЛЦ – ДЕБРЕЦЕН - ОРАДЯ/
Закуска. Отпътуване към Дебрецен. Градът възниква след основаването на Унгария през Х век, но придобива по-голямо значение едва след монголското нашествие в Европа в средата на XIII век. През XVI век Дебрецен се превръща във важен пазарен град. Макар и без укрепления, той не е сериозно засегнат от нашествието на Османската империя. По това време градът става един от главните центрове на Реформаторската църква в Унгария и дори е наричан „Калвинисткия Рим“. Туристическа програма в Дебрецен – Голямата Реформаторска църква, Гранд хотел Аранубика, сградата на Общината, Музеят на Дери.
Около обяд отпътуване през Румъния за Сърбия. По пътя посещение на град Орадя в Румъния. Градът съществува още от Римско време, а през Средновековието е важен търговски център. През града минава р. Кришул Репеде. Туристическа програма: Пиата Унирии, бившият Епископски дворец в Бароков стил, който днес служи като градски музей, Сградата на Общината.
Вечерта настаняване в хотел в района на Вършац в Сърбия. Късна вечеря. Нощувка.

7 ДЕН /ВЪРШАЦ - СОФИЯ/
Закуска. Свободно време във Вършац за разходка или пазар (около 1.30-2.00 ч.) Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 659лв.  619 лв.  829 лв.  579 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Будапеща
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* в района на Мишколц
- 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Вършац
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за туристически обекти: Абатството в Панонхалма – 2400 HUF, Двореца в Гьодоло – 2600 HUF, Термалната пещера в Мишколцтаполца – 2050 HUF възрастен, 1650 HUF дете,
- разходка с корабче по Дунав - 15 евро на човек при група от 25 души
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515