Великден

ВИЕНА – ИСТОРИЯ, КУЛТУРА, ВЕЛИКОЛЕПИЕ

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ВИЕНА – ИСТОРИЯ, КУЛТУРА, ВЕЛИКОЛЕПИЕ
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски и 1 вечеря

Дата на отпътуване: 11.04. – 16.04.2020
Предимство на програмата: Централно разположен хотел във ВИЕНА


1 ДЕН /СОФИЯ – БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София в 06:00ч. Пътуване с кратки почивки през Сърбия и Унгария по маршрут София – Белград – Будапеща. Пристигане в унгарската столица вечерта. Величествената Будапеща е един от най-красивите градове в Европа, с множество емблематични световноизвестни забележителности, които превръщат града в жадувано място за посещение на безброй туристи. Разходка с корабче по река Дунав – един от най-романтичните начини да се насладите на Будапеща и да се потопите в незабравимата й атмосфера. Настаняване в хотел в / в района на Будапеща. Нощувка.

2 ДЕН / БУДАПЕЩА – ВИЕНА/
Закуска. Туристическа програма в Будапеща: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан, въжения мост Сечени, Рибарските кули, църквата Св.Матияш, Кралския дворец, Цитаделата, моста Ержебет, улица Ракоци, улица Ваци.
Отпътуване за Виена. Столицата на Австрия и на велики империи векове наред е играла основна роля в съдбините на Европа и е налагала своя културен отпечатък във формирането на тенденции и традиции много извън границите си.
Настаняване в хотел във Виена. Нощувка.

3 ДЕН ВИЕНА
Закуска. Туристическа програма във Виена - панорамна обиколка с автобус : Забележителностите на Малкия Ринг: Академията на приложните изкуства, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Хотел Империал, Паметника на съветските воини , Шварценбергплац, Двореца Белведере, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Хофбург, Културноисторическия (КИМ) и Природонаучния (ПНМ) музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Арсенала, Борсата, Хундертвасер, Пратера, Трите ръкава на р. Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Кулата Дунав. Пешеходна туристическа програма в Стария град: Мария –Терезия - Плац, Паметника на Мария Терезия, Дворцовия комплекс Хофбург, площад Грабен с чумната колона, най– голямата катедрала в Австрия - Щефансдом. Нощувка.

4 ДЕН /ВИЕНА - Шьонбрун/
Закуска. Полудневна екскурзия до двореца Шьонбрун и неговите красиви градини. Днес дворецът и прилежащия комплекс е в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО. Лятната резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена. По желание (с допълнително заплащане) – посещение на Двореца, където ще видите салони и покои на австрийската императорска фамилия, обзаведени по вкуса на Мария Терезия. Възможност за самостоятелно посещение на прочутата Зоологическа градина - най-старата в света и парка. Свободно време.
По желание - посещение на увеселителния парк Пратера или разходка по най-голямата търговска улица Марианхилферщрасе. Тук можете да посетите някое от прекрасните кафенета и да се насладите на чаша кафе и парче от известната торта Сахер. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН /ВИЕНА – ГРАЦ – МАРИБОР – ПТУЙ - ВАРАЖДИН/
Закуска. Отпътуване за Грац - вторият по големина град в Австрия. Старата част на града: Кметството, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града, Кметството, Ландхаус, Катедралата в готически стил, мавзолея на Фердинанд II, дворцовия комплекс Бург с атрактивните стълбища.
Отпътуване за Марибор. Пешеходна разходка в центъра на града: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град.
Посещение и на град Птуй: пешеходна разходка в централната част: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св.Юри.
Отпътуване за Вараждин. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН /ВАРАЖДИН - СОФИЯ/
Ранна закуска. Туристическа обиколка на Вараждин, често наричан „бароковата столица на Хърватия” . Града притежава особена, незабравима атмосфера, като историческият център на Вараждин е признат за един от най-красивите и добре запазени градове в стил барок в Юго-източна Европа. Централният градски площад на името на Крал Томислав е заобиколен от дворци с красиви тераси. Особено се откроява Кметството от XVI в. с висока часовникова кула. Продължаваме към Катедралата Възнесение на Дева Мария, оранжевия дворец Шермага, където днес се помещава градската Художествена галерия с експозиции на стари и съвременни майстори. Стигаме до Замъка (наричан „стари град”), който през XVI в. е играл важна роля за отбраната срещу турските нашественици. Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК:

* човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. в стая с 2ма възрастни
При група от 40 и повече души  750лв.  700 лв.  1045 лв.  680 лв.
При група 35-39 души  780лв.  730 лв.  1010 лв.  710 лв.
При група 30-34 души  820лв.  770 лв.  980 лв.  750 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в/ в района на Будапеща;
• 3 нощувки със закуски в хотел 4* във Виена ;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* във Вараждин
• Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
• Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод;
• Туристическа обиколка на Виена с местен екскурзовод;
• Водач от фирмата организатор;
• Екскурзоводско обслужване;
• Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • входни такси и билети: Двореца Шьонбрун: Империал тур – € 16 (възрастни); € 11,50 (деца до 18г); Зоологическата градина на двореца: € 20 (възрастни), € 10 (деца).
  • разходка с корабче по Дунав - 15 евро на човек при група 25 души
  • Слушалки по време на обиколката във Виена – € 2,50 (задължително);
  • възможност за доплащане за 3 вечери в хотела във Виена – общо 115 лева
  • Посещение на Пратера: атракциите се заплащат поотделно – цени от € 3 до € 15;
  • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбинаот непътуващия родител/непътуващите родители.Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 200 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 20 100 1315 0000885280 със срок на валидност от 00.00ч.на 20.01.2020 до 24.00ч. на 19.01.2021г.., застрахователна сума 75 000 лева.
Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък (09.30-18.00ч.) 00359 2 980 2774; 00359 2 981 6583; 00359 888 655515
събота, неделя и почивни дни: 00359 888 655515