екскурзия до ПРАГА с Будапеща, Братислава, Дрезден, Карлови вари*, Бърно

ПРАГА – „Майката на градовете”
Будапеща, Прага, Братислава

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
ПРАГА – „Майката на градовете”
Маршрут на пътуването: Будапеща, Прага, Братислава
 • С възможност за допълнителна екскурзия до Дрезден
Продължителност: 6 дни / 4 нощувки
Включен пансион: 4 закуски, 3 вечери
Екскурзия с 1 нощен преход
Дати на отпътуване: 28.04.2021, 22.05.2021, 14.06.2021, 04.09.2021, 09.10.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София в 07:00 ч от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване с кратки почивки през Сърбия и Унгария. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН /БУДАПЕЩА/
Закуска. Туристическа програма в старата част на града – Буда: Рибарските кули, Двореца, църквата “Св.Матияш” хълма и паметника на Св.Гелерт. Туристическа програма в новата част на града - Пеща: панорамна обиколка с автобуса: мостовете на р.Дунав, Парламента, площада на Героите, паметниците на Св.Ищван и Св.Троица. Отпътуване за Прага. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ПРАГА/
Закуска. Туристическа програма в Прага: Пражкия дворец, Храдчански намести, готическата катедрала Св.Вит с параклиса Св.Вацлав и гробници на много Бохемски крале, Стария Кралски дворец, двореца Шварценберг, двореца на Архиепископа, базиликата Св.Георги, Черната кула, слизане в Мала страна, двореца Валенщайн, църквата Св.Николай, Малостранске намести, през Карловия мост преминаваме в Старе место, Старата кула на моста, паметника на Карл IV, Карлова улица, Староместске намести с Часовниковата кула „Орлой” с известният астрономически часовник, Тинската църква, паметника на Ян Хус. Свободно време за самостоятелна разходка. По желание вечерта разходка с корабче по река Вълтава. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ПРАГА – ДРЕЗДЕН*/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Дрезден – главен град на свободната немска държава Саксония, намиращ се в долината на река Елба, на 20км от границата с Чехия. Пристигане в Дрезден и панорамна обиколка на града: Опера Семпер, Двореца Цвингер, Фрауенкирхе, Хофкирхе, Държавния музей, Златния конник. Свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в Прага. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ПРАГА – БРАТИСЛАВА – СОФИЯ/
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Братислава. Разходка в централната част на Братислава: катедралата Св.Мартин, Хвездославове намести, Народния театър, Хлавне намести. Отпътуване към България. Нощен преход.

6 ДЕН /СОФИЯ/
Пристигане в София на сутринта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

* човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
Ранни записвания преди 31.01.2021  555лв.  525 лв.  680 лв.  495 лв.
Записвания след 31.01.2021  580лв.  550 лв.  705 лв.  520 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в Будапеща
 • 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3 * в Прага
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти: слушалки за обиколките; слушалки за обиколката в Прага – 2.50 евро; Пражки храд – комбиниран билет за Кралския дворец, катедралата в.Вит, базиликата Св.Георги, Златната уличка с кулата Далиборка - 250 CZK, аудио гид – 350 CZK
 • разходка с корабче по река Вълтава – 20 евро (при група 20 души)
 • екскурзия до Дрезден – 25 евро /при група минимум 25 души/
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515