екскурзия до Париж - Короната на Франция: Залцбург, Страсбург, Мец, Реймс, Париж, Версай, Замъците по Лоара, Лион, Милано

ПАРИЖ – КОРОНАТА НА ФРАНЦИЯ Залцбург, Страсбург, Мец, Реймс, Париж, Версай, Замъците по Лоара, Лион, Милано
Залцбург, Страсбург, Мец, Реймс, Париж, Версай, Замъците по Лоара, Лион, Милано

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
ПАРИЖ – КОРОНАТА НА ФРАНЦИЯ
Маршрут на пътуването: Залцбург, Страсбург, Мец, Реймс, Париж, Версай, Замъците по Лоара, Лион, Милано
Продължителност: 10 дни/8 нощувки
Включен пансион: 8 закуски
Дати на отпътуване: 26.04.2019; 31.08.2019

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАЛЦБУРГ/
Отпътуване от София в 05:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване през Сърбия, Хърватска, Словения и Австрия. Късно вечерта пристигане в района на Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАЛЦБУРГ - СТРАСБУРГ/
Закуска. Отпътуване за Страсбург. Пристигане в „Столицата на Европа”. Пешеходна разходка на Grande Ile (Големия остров): площад Гутенберг, улица Халебардс, площад Република, площадите Брогли и Клебер, Катедралата НотрДам, моста Куверт, квартал малката Франция. Настаняване в хотел в района на Страсбург. Нощувка.

3 ДЕН /СТРАСБУРГ – МЕЦ – РЕЙМС – ПАРИЖ/
Закуска. Отпътуване от областта Елзас и пристигане в Мец, център на областта Лотарингия. Разходка по крайбрежието на река Мозел, ще видим сградата на Операта и Театъра, църквата Ньоф, след това ще разгледаме Катедралата на Св.Етиен. Отпътуване за Реймс. Пристигане в Реймс и разглеждане на базиликата Сен-Реми и катедралата Нотр Дам де Реймс. Отпътуване за Париж. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН ПАРИЖ
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език: Левия бряг на река Сена, Латинският квартал със Сорбоната, Пантеона и Люксембургските градини, Площад Вандом с Траяновата колона, Операта Гарние, Лувъра, музея Орсе, градините Тюйлери, площад Конкорд, Катедралата Мадлената, Парламента, Елисейският дворец, площад Трокадеро, булевард Шанз-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Марсово поле, Военната академия, Домът на Инвалидите с гробницата на Наполеон, моста Александър III, Големия и Малкия дворец, остров Сите с величествената готическа катедрала Нотр Дам, бившият кралски дворец и затвор Консиержери, Кметството. Посещение на бохемския квартал Монмартр („Планината на мъчениците“), прочут с красивата си архитектура и с това, че през 19-ти и 20-ти век мнозина известни художници като Пабло Пикасо и Салвадор Дали са работили там. Разглеждане на бялата базилика Сакрe Кьор („Свято сърце”), площада на Художниците, площад Пигал. По желание качване на Айфеловата кула. По желание романтична вечерна разходка с корабче по река Сена. Нощувка.

5 ДЕН ПАРИЖ
Закуска. Посещение на Лувъра – пазител на богато световно историческо и художествено наследство. Следобед пешеходна разходка от Лувъра през Пале Роял, търговската улица Риволи, Посещение на музея на парфюмите “Фрагонар”. Възможност за посещение на операта Гарние. Разходката продължава с форум Халите, центъра за изкуство и култура “Жорж Помпиду” в “Бобур”, Кметството, до катедралата Нотр Дам на остров Сите. Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН /ПАРИЖ - ВЕРСАЙ/
Посещение на двореца Версай - един от най-известните дворци в Европа, разположен на югозапад от Париж, тясно свързан с живота и управлението на Луи XIV, известен като Кралят Слънце. Връщане в ранните следобедни часове в хотела. Свободно време. Нощувка.

7 ДЕН /ПАРИЖ – ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА - ЛИОН/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи и отпътуване за долината на река Лоара. Посещение на ренесансовия замък Шамбор. Той е най-големия от замъците по Лоара, построен е по заповед на Франсоа I, с идеята да бъде използван за ловна резиденция. Уникален е със своята архитектурна смесица на традиционни средновековни елементи типични за френските крепости с класически италиански елементи. Посещение на замъкът Блоа. Този кралския замък е бил любимата резиденция на владетелите на Франция - Луи XII и Франсоа I. В него е погребана Катерина Медичи. Тук е и мястото, където през 1429 г. е дошла Жана д`Арк, за да бъде благословена от архиепископа на Реймс преди да отблъсне със своята армия англичаните от Орлеан. След посещението свободно време в градчето Блоа. Отпътуване за Лион. Пристигане вечерта и настаняване в хотел в района на Лион. Нощувка.

8 ДЕН ЛИОН – МИЛАНО
Закуска. Туристическа програма в Лион: хълма Фурвиер, Базиликата Нотр Дам, Античния театър, Лионската Катедрала, площад Сен-Жан, площад Белкур със статуята на Луи XIV. Отпътуване за Милано Пешеходна туристическа програма: площад Дуомо, Миланската катедрала, покритата галерия Виктор Емануел, Миланската скала, замъкът Сфорца. Нощувка.

9 ДЕН /МИЛАНО - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България.

10 ДЕН /СОФИЯ/
Пристигане в София рано сутринта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 985лв.  955 лв.  1285 лв.  895 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 8 нощувки и 8 закуски в хотели 3* (1 нощувка в района за Залцбург, 1 нощувка в района на Страсбург, 4 нощувки в района на Париж, 1 нощувка в района на Лион, 1 нощувка в района на Милано)
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • входни такси, билети, аудио гидове за туристически обекти:
Париж - Айфелова кула – 25 евро с асансьор до 3то ниво, 16 евро с асансьор до 2ро ниво, 10 евро пеша до 2ро ниво, Лувъра – 15 евро; музей Орсе – 12 евро, музей Роден - 10 евро, музей Гревен – 17,50 евро, Пантеона – 9 евро, кулите на Нотр Дам – 10 евро, Триумфалната арка – 12 евро, център Помпиду – 14 евро,
Двореца Версай – 20 евро
Замъка Шамбор – 13 евро
Замъка Блоа – 10,50 евро
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
  • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 250 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 19 100 1315 0000824478 /10.01.2019 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2019 до 19.01.2020г., застрахователна сума 75 000 лева.
Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък (09.30-18.00ч.) 00359 2 980 2774; 00359 2 981 6583; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515