екскурзии до Хърватия

ВУКОВАР, ОСИЕК И ДЖАКОВО

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Принтирай
ВУКОВАР, ОСИЕК И ДЖАКОВО
 • Възможност за допълнителна екскурзия до МОХАЧ и ПЕЧ, Унгария
Продължителност: 4 дни /3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски, 3 вечери
Дати на отпътуване: 30.04.2021, 21.05.2021, 17.06.2021, 03.09.2021, 22.09.2021, 14.10.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
• района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
• района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
• Автогара София и ЖП гара София


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
1 ДЕН | СОФИЯ – ВУКОВАР - ОСИЕК
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 06.30ч. Транзитно пътуване през Сърбия с кратки почивки за освежаване. В късния следобяд пристигане във Вуковар т.н. град на Героите. „Битката при Вуковар“ е едно от най-големите и кървави сражения по време на войната в бивша Югославия в началото на 90те години. Туристическа програма: Водната кула на Вуковар – символ на страданието и съпротивата на града по време на Хърватска война за независимост; Францисканският манастир и църквата Св.Филип и Яков, Старият бароков център на града, сградата на Гранд хотел, Двореца Елц където се помещава градския музей на Вуковар. Свободно време. Продължаване за Осиек, известен и като „Градът на Драва“ получил името си от думата oseka „отлив“. Той е четвъртия по големина град в Хърватия с около 100 000 жители и е културният и икономически център на региона на Славония и Бараня.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН | ОСИЕК
Закуска. Туристическа програма в Осиек: Крепостта, укрепена част на града от 18 век, където ще видите някои от най-ценните примери на бароковата архитектура в Хърватия, площада със статуята Св.Троица, Университета, Кметството, сградите на Археологическия музей и музей на Славония, църквата Св.Архангел Михаил, Водната порта. Следва Европейското авеню с множество дворци и сгради в стил сецесион построени в началото на 20в., улица Капуцинска, манастира и църквата на Капуцините, площад Анте Старчевич, Катедралата Св.Петър и Павел, улица Жупанска. Свободно време за занимания и посещения по интереси.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН | ОСИЕК – (МОХАЧ* - ПЕЧ*)
Закуска. Свободен ден в Осиек или по желание включване в допълнителна екскурзия до Мохач и Печ, Унгария.
Град Мохач е известен с битката, състояла се на 29 август 1526 година, в резултат на която армията на Кралство Унгария бива разгромена от войските на султан Сюлейман I, а централната част на страната попада под османска власт за 150 години. Мястото на битката, намиращо се в близост до града, е превърнато в национално мемориално място. През 1687 година e Втората битка при Мохач, в която войските на Хабсбургите разгромяват османската армия. Разходка в центъра на града: площад Сечени, Статуята на трите националности, Римокатолическата църква, Общината.
Отпътуване за Печ - административен и икономически център на област Бараня, петият по големина град в Унгария. Разглеждане на центъра на града: Театъра, Кметството, Общината, площад Сечени, джамията Касим Паша, музея Жолнай, Катедралата.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН | ОСИЕК – ДЖАКОВО - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Джаково – още от средновековието известен като епископски град. И до днес тук е седалището на архиепископа в най-красивата катедрала от Венеция до Истанбул – Катедралата „Св.Петър“. В центъра на Джаково са разположени множество религиозни сгради и културно-исторически паметници, които правят града разпознаваем и уникален. Ще посетим Катедралата „Св.Петър“, след което ще се разходим по главната улица „Папа Йоан Павел II“, известна като Корзо, която се простира до църквата "Вси светии". Свободно време. В уговорения час отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
човек в двойна стая единична стая трети възрастен в стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
435 лева 585 лева 410 лева 385 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел 3* в/в района на Осиек
 • транспорт с туристически автобус 3*
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводско обслужване
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за забележителности
 • екскурзия до Мохач и Печ, Унгария: 20 евро (организира се при група от 25 желаещи)
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева; от Пазарджик - 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515