екскурзии до Румъния

УИКЕНД В КРАЙОВА, РУМЪНИЯ

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
УИКЕНД В КРАЙОВА, РУМЪНИЯ
Маршрут: Калафат, Крайова, Слатина, Дробета – Турну Северин, Кладово
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски и 2 вечери
Дати на отпътуване: 16.04.2021, 30.04.2021, 22.05.2021, 18.06.2021, 04.09.2021, 24.09.2021, 15.10.2021Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – КАЛАФАТ – КРАЙОВА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00 ч. Маршрут: София – Видин – Калафат. Градът е бил основан през XV в. от търговци и корабостроители от Генуа, които наемали голям брой работници за ремонт на корабите си. Името на града произлиза от арабска дума, означаваща обработване на корабите със специална смола. Интензивните връзки по Дунав с Европа спомагат за развитието на търговията в града, както и за европейските влияния в архитектурата. Кратка разходка и свободно време в Калафат. Отпътуване за Крайова - най-големият град в румънския регион Олтения и административен център на окръг Долж. Създаден през XV в., градът притежава дълга и интересна история, както и уникална архитектура. Градът е оставил своята следа в българската история: тук се обучават много български младежи през XIX в., живяли и работили дейци на национално-освободителните ни движения. На 7 септември 1940 г. в румънския град е подписана Крайовската спогодба, съгласно която България си възвръща Южна Добруджа, отнета по силата на Букурещкия договор от 1913 г.
Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН /КРАЙОВА – СЛАТИНА/
Закуска. Туристическа програма в Крайова. Градът е пети по големина в Румъния - индустриален, културен и образователен център – тук се намират няколко висши училища, колежи и университет. Крайова се отличава с интересна и елегантна архитектура – могат да се видят запазени здания в неокласически, неоромански и ренесансов стил. Най-старата запазена сграда е Дом Банат – от края на XVIIв., в която сега е разположен музей на Олтения . Особено впечатляващ е Художествения музей, помещаващ се в бивш дворец от нач. на ХХ в. Всички храмове в града са православни, като най-стария запазен е катедралата Св. Димитър от XVII в. Разходка из централния площад Михай Витязул с църквата Св. Троица. Посещение на прочутия парк Николае Романеску – изключителен ландшафен дизайн и парково устройство. В парка се намира и една от най-старите зоологически градини в Румъния (от 1906г.). Ботаническата градина, създадена в средата на XXв. за университета в Крайова, събрала растения от цял свят. Голяма атракция са красивите фонтани, някои от които са осветени в различни цветове.
Отпътуване за град Слатина, разположен на река Олт. Името има славянски произход от „солена земя/вода”, споменава се за първи път в документи от XIVв. Разходка до манастира Клокочов, където днес се помещава музей. Интересен е стоманения мост, пресичащ реката. В края на XVIII век в Слатина са построени църквите Свети Йоан Предтеча и Св. Константин и Елена, изписани по-късно от дебърски майстори, представители на прочутата дебърска художествена школа. Връщане в Крайова. Свободно време. Вечеря и нощувка.

3 ДЕН /КРАЙОВА – ТУРНУ СЕВЕРИН – КЛАДОВО – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Турну Северин. Разглеждане на Турно Северин и неговите забележителности. Селището на мястото на днешния град е съществувало през времето на римския император Домициан и се счита за най-старото римско селище на територията на днешна Румъния. Градът е основан от унгарския крал Ласло I и се намира срещу Кладово на Дунав. Насред града се издига кула, а до нея - стари казарми и затвор. Кулата е част от крепост, строена през XIII век. Тази кула дава средновековното име на града - Турну Северин. От римската Дробета са открити основи на сгради, терми и др. Отпътуване за Кладово. Преминаване през граничния пункт до хидроенергийният възел Джердап I. Кратка пауза в Кладово. Отпътуване за България. Пристигаме в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

На човек в двойна стая
 275лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в/в района на Крайова
 • Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси на туристически обекти;
 • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване;
 • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515