екскурзии до Унгария

Из земите на АВСТРО-УНГАРСКАТА империя
Птуй, Марибор, Грац, Виена, Будапеща,

Маршрут:

Хранене:

Продължителност:

Транспорт:

Дати:

Цена от:

Принтирай
из Земите на Австро-Унгарската империя
Маршрут на пътуването: Птуй, Марибор, Грац, Виена, Будапеща
Продължителност: 5 дни / 3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски и 3 вечери
Екскурзия с един нощен преход
Дати на отпътуване: 29.04.2021, 20.05.2021, 16.06.2021, 02.09.2021, 29.09.2021,Възможност за отпътуване и връщане от/до:
района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (с допълнително заплащане)
района на Благоевград, Дупница, Радомир, Перник
Автогара София и ЖП гара София.

Програма на пътуването:
1 ДЕН /СОФИЯ – ПТУЙ / МАРИБОР/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 05.00ч. Транзитно пътуване по маршрут: София – Белград –Загреб – Птуй/Марибор. Настаняване в хотел в района на Марибор или Птуй. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /ПТУЙ - МАРИБОР - ГРАЦ - ВИЕНА/
Закуска. Туристическа програма в Птуй и Марибор. Град Птуй се намира в Североизточна Словения, като край града минава река Драва, а в близост се намира и Птуйското езеро. Посещаваме Птуйския замък – построен в средата на XII в., за защита на местното население от унгарските (маджарските) нашествия по това време.Замъкът е разположен на хълм край река Драва и разкрива чудесна панорамна гледка към града. Продължаваме за Марибор – вторият по големина град в Словения. Разглеждаме – централния площад с кметство и паметника на жертвите от чумната епидемия, само на 150 м. от него се намира и зеления площад-парк Сломшков с университета на града и катедралата „Св. Йоан Кръстител”. Продължаваме за Австрия към град Грац. Града е разположен на река Мура и има славата на студентски град – в Грац има 6 университета с общо около 50 000 студенти. Туристическа програма в старата част на града: Кметството, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града, Ландхаус – стара сграда, където понастоящем заседава съвета на федералната австрийска провинция - Щирия, Катедралата в готически стил, мавзолея на Фердинанд II и дворцовият комплекс Бург с атрактивните стълбища. Продължаваме за австрийската столица Виена. Настаняване в хотел в района на Виена. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ВИЕНА /
Закуска. Туристическа програма с местeн екскурзовод на български език. Панорамна обиколка: сградата на Oперата, Парламента, площад „Мария Терезия”, сградата на Бургтеатър. Разходка около известния дворец Хофбург (Познат като зимна резиденция на Хабсбургската монархия . Днес една част от двореца представлява резиденция на автрийския председател, а другата част е превърната в един от най-известните музеи на света). След това разходка в центъра на града до главната улица Кертнерщрасе и катедралата Щефансдом. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ВИЕНА - БУДАПЕЩА - СОФИЯ/
Закуска. Свободно време или по желание посещение на двореца Шьонбрун, където ще имате възможност да посетите 40 стаи на австрийската императорска фамилия, обзаведени по вкуса на Мария Терезия през 17 век. Разходка в градините на двореца и посещение на панорамната площадка „Глориет” разположена на възвишение над двореца. Около обяд отпътуване за Будапеща - туристическа програма: Площада на Героите, булевард Андраши с площад Октогон, Операта, катедралата Св.Стефан и Цитаделата. Нощен преход към България.

5 ДЕН /СОФИЯ/
Пристигане в София сутринта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12 г. (в стая с 2-ма възрастни)
 479лв.  459 лв.  599 лв.  429 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Птуй или Марибор
2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 2* във /в района на Виена
Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
Водач от фирмата организатор;
Екскурзоводско обслужване;
Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Входни такси на туристическите обекти по програмата: Двореца Шьонбрун: Империал тур – 14.50 евро, слушалки по време на обиколката във Виена – 2,50 евро (задължително)
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани!
  • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 50 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 00088466/13062010010407/11.05.2020 г. със срок на валидност 11.05.2020 - 10.05.2021. Лимити на отговорност: 25 000 лева

Телефони за спешна връзка с Туроператора:
от понеделник до петък: 00359 2 980 2774; 00359 888 655515
събота, неделя и празнични дни: 00359 888 655515